Hírek

Zsúfolásig megtelt a Városháza nagyterme, itt zajlott az összehívott szurkolói ankét

2024. június 27., 16:51

 

Zsúfolásig megtelt a Városháza nagyterme, ahol kedden késő estébe nyúlóan zajlott az önkormányzat és a Haladás szurkolói csoportok kezdeményezésére összehívott szurkolói ankét. A megbeszélésen elhangzott: már biztos, hogy a Haladás a megyei első osztályban indul, csak az a kérdés, hogy kinek a jogán.

Zsúfolásig megtelt a Városháza nagyterme, itt zajlott az összehívott szurkolói ankét

Már tavaly sötét felhők gyülekeztek a Szombathelyi Haladás feje fölött, és a problémák tavasztól kezdve állandósultak. Az elmaradt fizetések, közüzemi tartozások és eredménytelen szereplés miatt a klub csak az NB III-ba kapott indulási jogot. A helyzetet nehezíti, hogy több, mint 600 millió forint hátralékot kellene rendeznie a klubnak, ez pedig lehetetlen küldetésnek tűnik. (ankét) A bizonytalan jövő miatt szurkolói ankétot szerveztek kedden este a Városháza nagytermébe, amelyen a szurkolók és városvezetők mellett a labdarúgáshoz ezer szállal kötődő játékosok, szakvezetők és edzők is részt vettek. Nem volt ott azonban Homlok Zsolt tulajdonos, valamint Szántó Erzsébet, leköszönő ügyvezető sem. 

Keringer Zsolt - elnök, Haladás Szurkolói Kör
- Azt szeretnénk tudni szerintem a jelenlévők tudni, hogy hogyan tovább? Lesz-e Haladás, lesznek-e játékosok, lesz-e edző, hol fogunk játszani? Melyik az a csapat, amelyik a 105 éves klub múltját tovább tudja vinni?

Nemény András kijelentette: az önkormányzat nem engedi, hogy a Haladás labdarúgó együttes nélkül kezdődjön meg az új idény. Bár különböző helyeken megjelent, hogy az NB III-as licensz birtokában csapat indulhat a harmadosztályban, ezt a polgármester a kialakult gazdasági helyzet miatt nem látja biztosítottnak. A város támogatását az az együttes élvezi, amely a Haladás nevét viselve indul neki az őszi szezonnak a megyei első osztályban.

Nemény András - polgármester
- Ebben az esetben a megyei első osztályból kellene indulnunk, mert ugye NB III-as licensz jogot nem fogunk tudni kapni. Mert a mostani Haladás NB III-as licensz joga, ahhoz ki kell fizetnünk a 600 milliót és még akkor is Homlok Zsolt lenne a tulajdonos. Ebben tehát nem látok lehetőséget és fantáziát. Illetve ennyi közpénzt nem lehet beletenni.  

Czeglédy Csaba, a Haladás felügyelőbizottságának tagja felvázolta, hogy milyen úton indulhat el a város, amely anyagilag és jövőkép szempontjából is viszonylag biztos. Jelen pillanatban megyei első osztályú indulási joggal a Király Sportegyesület, az Illés Akadémia és a HVSE rendelkezik. Racionálisan utóbbival képzelné el az önkormányzat az építkezést. Az ankéton záporoztak a szurkolói kérdések is. Többen a labdarúgó kft. ügyvezetőjének és tulajdonosának menesztését követelik, de ennek a jogi procedúrája hosszadalmas lenne. Többen szóvá tették, hogy más csapatok már elkezdték a munkát, edzőmérkőzéseket játszanak, addig Szombathelyen a 105 éves klubnál jelenleg se csapat, se edző nincsen. Nemény András ígéretet tett, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen igyekeznek biztos alapot teremteni, hogy mielőbb elkezdődhessen a jövő csapatának kialakítása.