Hírek

Veretlenül kezdte a bajnokságot a Haladás VSE U20-as kézilabda csapata

2024. október 16., 16:30

Veretlenül kezdte a bajnokságot a Haladás VSE U20-as kézilabda csapata, amely zsinórban öt megnyert találkozót követően fogadta a PTE-PEAC együttesét. Mátés István tanítványai többször is vert helyzetből álltak fel a mérkőzésen, mégsem sikerült pontot szerezniük.

Veretlenül kezdte a bajnokságot a Haladás VSE U20-as kézilabda csapata

Nagy reményekkel futott neki az U20-as kézilabda-bajnokságnak a Haladás VSE fiú csapata, amely a II. osztály nyugati csoportjában komoly terveket szövögethet. A keret magja hosszú évek óta játszik együtt, és a szezont is kiváló eredményekkel kezdték: a Csepel, a Várpalota, a Szigetszentmiklós és az Éles József Kézilabda Iskola csapatát is nagy gólkülönbséggel múlták felül Mátés István tanítványai. A PTE-PEAC elleni rangadó két veretlen együttes randevúját hozta a Haladás Sportkomplexumban.

Mátés István - vezetőedző, Haladás U20
- Mindenféleképpen jobb ellenfelekkel játszunk egyértelműen, ugyanakkor a csapatom elég erős ahhoz, hogy itt azért tudjon győzelmeket aratni. Idáig egyelőre minden mérkőzésünket megnyertük, de pontosan tudjuk, hogy azért nem lesz mindig így és pont a mai meccs is az egyik olyan mérkőzés, ahol az az igazság nem mi vagyunk az esélyesek.

Az első percekben felváltva estek a gólok. A szombathelyiek rendezték előbb soraikat és a stabil védekezés mellé hatékony támadójáték párosult. Ennek köszönhetően állandósult a Haladás 1-2 gólos vezetése. A játékrész derekára azonban elfogyott a lendület, és a Pécs átvette az irányítást. Mátés István azonnal időt is kért, aminek meg is lett az eredménye, egálról futottak neki a játékosok a hátralévő perceknek. A második félidőben folytatódott az ádáz küzdelem a pályán, minden labdáért és lövőhelyzetért nagyot csatáztak a főszereplők. Novák Barnabás és Nagy Belián góljaival tartotta a lépést ellenfelével a Haladás, azonban a kritikus pillanatokban megremegtek a vasi kezek. A PTE-PEAC végül nem engedte ki a győzelmet a kezéből, megérdemelten nyert 29-26-ra. A botlás ellenére a Haladás őrzi előkelő pozícióját, és a harmadik helyről várhatja a folytatást. A csapat szombaton a Szentendre ellen lép pályára a Ferences Sportcsarnokban.