Hírek

Vas vármegyei férfi amatőr kosárlabda-bajnokság négyes döntő

2024. május 31., 16:10

Zsúfolásig megtelt a Sugár úti kiscsarnok szombaton, itt rendezték a Vas vármegyei férfi amatőr kosárlabda-bajnokság négyes döntőjét. A döntőt a Falco kosárlabda-csapatának szakmai stábjából verbuvált SzoESE nyerte.

Vas vármegyei férfi amatőr kosárlabda-bajnokság négyes döntő

Már több, mint 50 éve szervez a Vas Megyei Kosárlabda Szövetség amatőr pontvadászatot. A korábbiakhoz képest idén kevesebb csapat indult, de a színvonal nem csökkent. Több gárdában korábbi profi kosarasok is pattogtattak.

Esztergályos Róbert - elnök, Vas Megyei Kosárlabda Szövetség

Én úgy gondolom, hogy a szezon a lehetőségekhez képest kiegyensúlyozott volt. Idén a címvédő is egy kicsit kiegyensúlyozatlanabb volt, kevésbé volt folyamatosan jó illetve a többi csapat is tudott erősödni, erősíteni. Ezért meglepetésre az utolsó fordulóban dőlt el az alapszakasz győztese. Ez a rájátszásban meg is dőlt illetve jöttek meglepetések.

Zsúfolásig megtelt a Sugár úti sportcsarnok szurkolókkal. A rájátszásban a Bük és az Olad az alapszakaszban előrébb végzett riválisát legyőzve jutott tovább, így a bronzéremért játszhattak. A BC Olad kiválóan kezdte a mérkőzést, pontos dobásokkal nagy előnyre tettek szert, és még a második félidő derekán is jobban álltak. Ezután viszont a bükiek szigorítottak védekezésükön, gyors leindításokkal megfordították a találkozót. Végül a piros mezesek 72-57-re nyertek és harmadik helyen végeztek. Az elmúlt években rendszeresen a döntőben találkozott egymással a trónkövetelő SzoESE és a 9700.hu Ingatlaniroda csapata. Utóbbi címvédőként próbált dominálni a fináléban, Mitterstiller és Mondl pontjaival sokáig tartotta is a lépést ellenfelével, de hiába. A SzoESE a Falco szakmai stábját is erősítő Gábor vezérletével hatékony támadó játékkal lepte meg riválisát. Az utolsó negyedben már tudatosan lassították a tempót, és a SzoESE magabiztos 66-54-es sikerrel ünnepelhette amatőr bajnoki címét.