Hírek

Változások az úszásoktatás támogatásában

2010. április 08., 19:47
Megváltozott az általános és középiskolások úszásoktatásának városi támogatása. Korábban az önkormányzat évente fix összeget utalt át az uszoda fenntartójának, márciustól azonban egyéni beléptetőkártyát kaptak az iskolák.
Változások az úszásoktatás támogatásában


Az iskolások eddig karórával oldották meg a bejutást, mostantól azonban már csak kártyával tudnak átjutni a beléptető kapun. Az önkormányzat évente hárommilió forinttal támogatta az iskolai úszásoktatást. Az új rendszerrel pontosabb nyilvántartást vezethetnek a létszámról.

A VASIVÍZ üzemmérnökség vezetője azt mondja, évente mintegy 35 ezer belépést regisztrálnak az iskolai úszásoktatás keretében. Márciustól bruttó 100 forintba kerül egy belépés, a pontosan nyilvántartott összeget félévente utalja el az önkormányzat a fenntartónak.

Kántás Zoltán- fürdő üzemmérnökség-vezető, VASIVÍZ ZRt.
"A beléptető rendszerből kivett adatok alapján történik az elszámolás az önkormányzat felé, és a ténylegesen bonyolított forgalom után történik az elszámolás."

A kőszegi gyógyuszodában is van szervezett úszásoktatás. A Nagy László Gyógypedagógiai Intézmény kezelésében levő uszodába 240 városi diák jár szervezett keretek között, az intézményből további 400 gyerek tanul itt úszni. A fenntartás itt is sokba kerül, de már megkezdék a spórolást. Rövidebb lett a nyitvatartás és a dolgozói létszámot is csökkentették.

Schwahofer Péter - gazdasági vezető, Dr. nagy László Egységes Módszertani Gyógypedagógiai Intézmény
"Kollégánk nyugdíjba ment. Belső átcsoportosítással töltöttük be a helyét, a státusza kiesett, ez kiadáscsökkentést fog jelenteni."

Az uszoda működtetése közel 60 millió forintba kerül, a bevételek ennek mintegy 80%-át fedezik. A többi pénzt a megyei tulajdonban lévő fenntartó intézménynek kell kigazdálkodni.