Hírek

Választási nagygyűlést tartott a Fidesz-KDNP a Haladás Sportkomplexum VIP-termében

2024. június 03., 19:39

Választási nagygyűlést tartott a Fidesz-KDNP pénteken a Haladás Sportkomplexum VIP-termében. Lenkai Nóra polgármesterjelölt ismertette programját, kiemelve, hogy csapatával békét és fejlődést hozna Szombathelyre. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pedig arról beszélt, hogy a városnak újra fel kell kerülnie a térképre, június 9-én pedig béke és háború között kell választani.

Választási nagygyűlést tartott a Fidesz-KDNP a Haladás Sportkomplexum VIP-termében

A magyarság hozta a legnagyobb véráldozatot a két világháborúban - mutatott rá Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője a telt házas hallgatóság előtt.

"Nem tudtunk kimaradni a mások háborújából. Kedves Barátaim, harmadszorra nem hibázhatunk, mert az történelmünk végét jelentené."

Bemutatta a Szombathely egyéni választókerületeiben induló képviselőjelölteket: Horváth Gábort, Mák Zsombort, Melega Miklóst, Jagodits Zsuzsannát, Pars Krisztiánt, Németh Krisztiánt, Illés Károlyt, Árvai Györgyöt, Ferenczy Balázst, Pődör Zoltánt, Pehi Orsolyát, Ágh Ernőt, valamint köszönetet mondott munkájukért a visszavonuló politikusoknak. Puskás Tivadar, Szombathely korábbi polgármestere úgy fogalmazott, június 9.-én döntünk békéről vagy háborúról, fejlődésről vagy egyhelyben topogásról. Lenkai Nóra azzal kezdte, nyerniük kell, hogy újra fejlődési pályára állítsák a várost. A polgármesterjelölt ismertette programját.

"A TOP Plusz forrásból 8,5 milliárd forint érkezik útfelújításra a következő években, de kormányzati és városi források bevonásával ennél is több pénzt, plusz 10 milliárd forintot szeretnénk e célra fordítani a következő ciklusban."

Megszüntetnék a Városháza pazarló gazdálkodását, befektetőkkel és külső forrásokkal dolgoznák le Szombathely lemaradását a környező nagyvárosokhoz képest. Parkolóházak és nyugdíjasház építését is tervezik.

 "A legjobb csapatunk egészen biztosan nekünk van itt Szombathelyen."

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter zárta a felszólalók sorát. Mint mondta, támogatja Lenkai Nórát és csapatát, szeretné, ha Szombathely ismét visszakerülne a térképre. Beszélt arról is, hogy háborús őrület tartja fogságban Európát, a nyugati politikai vezetők egy része úgy gondolja, az orosz-ukrán konfliktus az ő háborújuk is, ez a fals érzés pedig Európát és hazánkat is a világháború szélére sodorta. Kritizálta az unió szankciós politikáját és kijelentette, mielőbb békére van szükség.