A szokásos ételosztás kezdődik délben a Markusovszky Kórház konyháján. Mintegy 60 fős személyzet gondoskodik az intézmény, valamint a körmendi és szentgotthárdi kórház étkeztetéséről. Jelenleg 20 féle diétás változatottal látják el a betegeket. A vegetáriánosok például ízletes rizsfelfújtat kaptak pénteken.
"Jó napot kívánok meghoztam az ebédet!"
A kardiológiai osztályon az ebédek átvétele majd rövid ellenőrzése után kezdetét vette a betegek ebédeztetése. Véleményük szerint az ételek minősége kifogástalan.
Joó Gyula
"Nekem semmi gondom nincs vele. Minden finom, jó, valamikor rosszabb kaják voltak, mint most, sokkal jobb, ízletesebbek. Meg vannak olyan kaják, hogy még életemben nem ettem olyat."
Tuli Lajos
"Az otthoni körülmények között lényegesen nagyobb mennyiséget eszem, de kórházi körülmények között, ahol az ember visszafogottabb körülmények között van, ez nekem tökéletesen megfelel úgy mennyiségben, mint minőségben."
1999-ben az amúgyis leamortizálódott kórházi konyhának a mennyezet leszakadása adta meg a kegyelemdöfést - tájékoztatott Nagy Lajos főigazgató. Ekkor nyilvánvalóvá vált, hogy a helyiség felújítását nem lehet tovább halogatni. A 2002-ben kiírt közbeszerzési pályázatot az Eurest Kft. nyerte el. Megbízatásuk tavaly ugyan lejárt, de a 2016-os pályázati kritériumoknak is csak ez a cég felelt meg. Az új együttműködési szerződést pénteken írták alá.
Nagy Lajos - főigazgató, Markusovszky Kórház
"Ez tulajdonképpen egy 4 évre szóló több mint 2 milliárd forint összértékű közbeszerzés, amelynek ellenértéke az, hogy a cég biztosítja továbbra is a kórház több mint 1500 betegének és több mint 2000 dolgozójának az étkeztetést, tehát beteg étkeztetést és alkalmazotti étkeztetést."
A 13 milliárd forintnyi éves árbevételt produkáló cég eddig 600 millió forint összértékű fejlesztést hajtott végre a Markusovszky Kórhárban az elmúlt 15 évben. Ez biztosítja a következő esztendőkben az intézmény beteg- és alkalmazotti étkeztetésének magas színvonalát.
Nyerges János - ügyvezető igazgató, Eurest Kft.
"Amit szeretnénk fejleszteni az elsődlegesen inkább az alkalmazotti étkeztetésnek a háttere. Az étteremben egy kis ráncfelvarrással, a mai elvárásoknak megfelelően trendibb szolgáltatást és egy környezetet szeretnénk adni a kórház alkalmazottainak."
A betegétkeztetést illetően a jövőben a helyi beszállítókra támaszkodva szeretnék majd az alapanyagbázist bővíteni, hogy még jobb minőségű, még egészségesebb ételek kerülhessenek a betegek elé.
Hírek
Újraszerződött a Kórház a étkeztetést biztosító céggel
Új együttműködési szerződést kötött a Markusovszky Kórház a betegek és alkalmazottak étkeztetését biztosító céggel. A kontraktus tulajdonképpen folytatása az intézmény és a szolgáltató több mint egy évtizede tartó, gyümölcsöző együttműködésének.