Hírek

Új szenzorgyártó üzemet adott át a TDK Hungary Components Kft.

2024. június 03., 19:38

Új szenzorgyártó üzemet adott át a TDK Hungary Components Kft. pénteken Szombathelyen. A 2026-ig tartó beruházás értéke 26 milliárd forint, amelyhez a kormány 6,7 milliárd forintos támogatást nyújt. A fejlesztés 250 új munkahelyet teremt.

Új szenzorgyártó üzemet adott át a TDK Hungary Components Kft.

Három évtizede van jelen az elektronikai vállalat Szombathelyen, a város egyik legnagyobb foglalkoztatójaként. A cég folyamatosan fejleszt, ezúttal autóipari érzékelők gyártásához hoz létre gyártókapacitást 12 ezer m2-en. Az eszközök elektromos és belsőégésű járművek, háztartási eszközök hőmérséklet-érzékelését végzik. Eddig az Európai Unióban nem, csupán Indonéziában volt hasonló gyártóhelye a vállalatnak, ami azonban elérte kapacitása határait. Az átadón Takács Balázs, a TDK ügyvezetője mutatta be a beruházást, majd Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke köszöntötte a jelenlévőket. Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter az ünnepségén arról számolt be, hogy az állam 6,7 milliárd forinttal támogatta a fejlesztést, hozzájárulva ezzel 250 új munkahely létrehozásához.

"Ha nem lett volna példás együttműködés a kormány és a TDK között, ez a beruházás kerülhetett volna a világ valamely más TDK-s telephelyére is."

Ez a beruházás már az autóipar új korszakához kapcsolódik, az itt gyártott berendezések a világ összes autógyártójához eljutnak majd.