Hírek

Új játszótér készült el a Joskar Ola városrész Kenyérvíz utcai, egy éve átadott társasházában

2024. július 12., 23:22

Új játszótér készült el a Joskar Ola városrész Kenyérvíz utcai, egy éve átadott társasházában, a Gyurits Antal utcában pedig jövő héten egy, már meglévő játszóteret újít fel a Bem Lakásszövetkezet.

Új játszótér készült el a Joskar Ola városrész Kenyérvíz utcai, egy éve átadott társasházában

Csak Szombathelyen körülbelül 70 társasház kezelésével foglalkozik a Bem Lakásszövetkezet. Nyáron is sok a feladat: A Joskar Ola új részén egy két tömbből álló társasháznak alakítottak ki játszóteret, és ugyancsak a környéken egy másik játszótér felújítását tervezik. A lakóknak sikerült megegyezni a részletekről, így jövő héten elkezdhetik a munkálatokat a Gyurits utcában.

Beliznai Pálné - elnök, BEM Lakásszövetkezet
“Azért össze kellett itt hangolni a kedves tulajdonosokat, de - hadd mondjam - mind a két háznál van ugye ún. számvizsgáló bizottság, 3 tagú, és azért ővelük tudtunk beszélni, és ők a lakókkal meg tudták beszélni, és minket csak értesítettek, hogy ‘Jó, megvan, igen!’, és fele-fele arányban a kifizetés megtörténik.”

A játszótér nagy részét gyeptéglával borítják, a csúszda környékére ütéscsillapító lapokat helyeznek el. 

Beliznai Pálné - elnök, BEM Lakásszövetkezet
“Itt a lakók úgy döntöttek, hogy az elkészült játszóteret, - amit használtak már ugye nyilván a gyerekek - azt most felújítják, és a felújítás fog itt történni. Az előkészítés már megvan. Ez két társasháznak a játszótere, de összeér a két játszótér, és.. tehát a gyerekek minden játszó-alkalmatosságon tudnak majd játszani”

A felújításra azért van szükség, mert a korábban leterített mulcs mára elhasználódott. A lakók részéről a füvesítés ötlete is felvetődött, de a hőség miatt ezt elvetették. A közeljövőben még tetőfedő munkálatok és autóbeállók kialakítása vár a Bem Lakásszövetkezetre - más társasházaknál.