Sütőtök és libahús - jellegzetes őszi alapanyagokból készültek finomságok a herényi piac látványkonyhájában. Az érdeklődők figyelemmel kísérhették, hogyan dolgozik a szakács, megismerhették a receptet, és kóstolhattak is.
Magyar Árpád, gasztronómiai szaktanácsadó
"Néhány kóstolóval és egy önálló étellel is készültem az ide látogatóknak. Az egyik ilyen kóstolóra, mivel itt az ősz és a tök jegyében vagyunk, készítettünk egy olivás pailles szendvicsen alapuló, füstölt libamellel és sütőtökkrémmel elkészített szendvicset."
A gasztronómiai bemutató a piac szervezői, a termelők az egyik nagykereskedelmi cég együttműködésével valósult meg.
Spiegler Mihály, területi képviselő, HALKER
"Számunkra fontos, hogy a helyi piaci termelők, és a jelenlevők, valamint a kereskedések összefogjanak, és a Herényi Heti Piac keretében együttműködjenek"
A Herényi Heti Piac kulturális és szórakoztató programokkal is várta az érdeklődőket: meghirdették a tökszépségversenyt, amelyre kilenc alkotás érkezett, valamint a már hagyományosnak mondható Herényi Hetvenkedések feladatmegoldásait is a piacon lehetett leadni. Több tucatnyian vettek részt a játékos tudáspróbán.
Karvalics Lászlóné Rózsika
"A hetvenkedésekbe, úgy hogy kitöltöttem a feladatlapot és teljesítettem, úgy első alkalommal, mert előző alkalommal, amikor a helyszíneken történtek a programok, akkor segítőként vettem részt az egyik állomáson, ahol ügyességi játék folyt."
Herény legszebb tökére november 5-ig lehet szavazni a képernyőn látható honlapon. FELIRAT: www.hirlevelplusz.hu/
Hírek
Tök jó nap Herényben
"Tök jó" napot tartottak pénteken a tizedik alkalommal megrendezett Herényi Heti Piacon. Főzőbemutató, tökszépségverseny és játék is szerepelt a programban.