Hírek

Több mint egymillió forintos beruházással új kültéri fitneszpark létesült a Joskar Ola-lakótelepen

2024. június 27., 16:12

 

Több mint egymillió forintos beruházással új kültéri fitneszpark létesült a Joskar Ola-lakótelepen. Az önkormányzat, a parkfenntartó, helyi vállalkozók és a városrész alapítványának összefogásának köszönhetően három sporteszköz és pihenőpadok is az aktív pihenésre vágyók rendelkezésére állnak.

Több mint egymillió forintos beruházással új kültéri fitneszpark létesült a Joskar Ola-lakótelepen

Kültéri sporteszközökkel gazdagodott a Joskar Ola-lakótelep, amiket már ki is próbálhattak az érdeklődők. Az ötlet nyolc évvel ezelőtt született, a kivitelezésre, az eszközök beszerzésére és telepítésére viszont várni kellett. A városrészen ezzel tovább bővült a sportolási lehetőségek köre.

Kelemen Krisztián - önkormányzati képviselő
- 2016-ban adtunk át szintén alapítványi beruházás keretében a Mikes Kelemen utca 3. szám mellett egy street workout pályát. Ez a pálya ez inkább a saját testsúlyos gyakorlatokra megfelelő és már akkor jelezték felém - az idősebb korosztály aktív tagjai - hogy szükségük lenne nekik is egy fitneszpark, mint amilyen például a Csónakázó tónál is található, ahol egy picit át tudják mozgatni magukat.

A horvát iskola mellett három új sporteszköz áll rendelkezésre: kerékpár, elliptikus tréner és taposógép. Elsősorban az idősebb korosztályt célozták meg a fejlesztéssel, de bárki használhatja a sportszereket. A parkfenntartó pihenőpadokat is telepített a közelbe.

Bakos Ildikó - elnök, Joskar Ola Alapítvány 
- Ugye nagyon sokat jártuk a várost és láttuk, hogy az idősebb korosztály mennyire nagyon szívesen használja ezeket a városszerte elhelyzetett sporteszközöket. S úgy gondoltuk, hogy mivel nagyon kiesik a Joskar Olától, ezért szeretnénk mi is létrehozni itt egy fitnesz parkot az idősebb korosztályt megcélozva. De természetesen ugyanúgy a fiatalok is tudják használni az eszközöket. Ugye pihenőpadokat rakattunk köréjük, úgyhogy igazából nagyon jó ez a fiataloknak, akár az idősebbeknek egyaránt és itt a szomszédságban van mindjárt a játszótér, tehát kellemes a hasznossal össze van kötve. 

A Joskar Ola Alapítvány és a önkormányzat mellett helyi vállalkozók támogatásával valósult meg az 1,2 millió forintos beruházás. További ötletek is tervben vannak: pingpong- és teqball asztal, valamint  idővel akár gumiborítású kosárlabdapálya is létesülhet, ha meglesz hozzá az anyagi háttér.