Hírek

Több baleset is történt hétvégén a vármegye útjain

2024. augusztus 06., 15:22

Több baleset is történt hétvégén a vármegye útjain. Mindegyik karambol szerencsés kimenetelűnek mondható, négyen szenvedtek könnyű sérülést, többségében anyagi kár keletkezett. Hétvégenként már péntek délutántól érezhetően megnő a forgalom a vasi főútvonalakon, sokan indulnak vakációzni a Balaton, illetve a horvát és a szlovén határ felé. A 84-esen például Kisunyom térségében három baleset is történt gyors egymásutánban.

Több baleset is történt hétvégén a vármegye útjain

Könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt pénteken délután Salköveskút közelében. Söpte felé tartott egy Volkswagen furgon, a jármű vezetője a vassurányi kereszteződésnél a fékbe taposott, miután áthajtott egy kátyún. Átcsúszott a szemközti sávba és érintőlegesen ütközött a szemből érkező Teslával, aminek ettől kiszakadt a bal hátsó kereke. A vétlen sofőr járműve letért az útról, kidöntött egy fém korlátot és egy lépcsőnek csapódva állt meg. Vezetőjét, egy középkorú férfit a mentők kivizsgálásra kórházba szállították.
Szerencsés kimenetelű baleset történt a 86-os főúton, Egyházasrádóc közelében pénteken. Egy Ford személyautó haladt Szombathely irányába, amikor a sofőr valószínűleg elaludt, a jármű áttért a menetirány szerinti bal oldalra. A szabályosan érkező szlovén rendszámú nyergesvontató vezetője balra kormányzott, hogy elkerülje a frontális ütközést és dudált, a Ford sofőrje erre ébredt fel és látta, hogy a menetirány szerinti bal oldali árok felé robog, ezért jobbra húzta a kormányt és belehajtott a kamion pótkocsijának két hátsó kerekébe. Személyi sérülés nem történt.
Hárman könnyebben megsérültek pénteken éjszaka a 86-os főúton, Rimány közelében. Zalalövő irányába tartott egy műtrágyát szállító szlovák kamion, amikor megelőzte egy osztrák rendszámú Audi. A személykocsi vezetője később rájött, hogy rossz irányba halad, a zalaháshágyi kereszteződésnél akart megfordulni, lassított és a kamionsofőr elmondása szerint irányjelző nélkül balra kanyarodott. A kamion a lassító járművet balról akarta kikerülni, hogy ne kelljen intenzíven fékeznie, de az Audi elé kanyarodott, és ütköztek. A teherszállító - maga előtt tolva a személyautót - árokba csapódott. A kamion rakományát szombaton délelőtt rakodták át másik pótkocsira, majd a szerelvényt daruval emelték vissza az úttestre.
Baleset történt szombaton a 87-es főúton, Szombathely határában. Lerobbant egy idős osztrák férfi Opelje. Egy szemből érkező jármű miatt megállt mögötte egy Toyota, az utána haladó Opel vezetője azonban ezt későn észlelte és nekiütközött. Az Opelt vezető fiatal férfi elismerte felelősségét a balesetért.