„Elvágjam így?”
Törzsvásárolónak csomagol sajtot ez az árus a termelői piacon. Az egész éven kapható termékek mellett ezúttal a friss zöldségek voltak a legkeresettebbek.
Krajczár Zsanett termelő
„Paprika, paradicsomfélékkel érkeztünk, valamint tejes kukorica és tökfélék vannak már. Ami a későbbiekben várható, s bízunk benne, hogy az időjárás is engedi, az a káposztafélék. Karfiol, piros káposzta, fehér káposzta. Hagymafélék még várhatóak, amennyire az időjárás engedélyezi, mivel már a múlt héten volt nem kevés jégkár nekünk is.”
A jellemzően környékbeli termelők szívesen jönnek Szombathelyre.
Bödő Erika termelő
„Gyümölcstermesztők vagyunk, saját magunk feldolgozzuk a gyümölcseinket és azt áruljuk. Szeretünk idejárni. Közel is van hozzánk, nádasdiak vagyunk, amiatt is, egyébként is, mert jó a vásárlóközönség.”
Termékeik közül a legnépszerűbbek közé tartoznak a gyümölcslevek, lekvárok és aszalványok. Sorbanállás alakult ki a füstölt áruknál is.
Unger Ágnes vásárló
„Többféle hentesárut vittem minden bevált, a hurka a disznósajttól kezdve minden jó volt. Nem panaszkodhatom. Egy héten többször is lehetne, nem csak egy héten egyszer. Az lenne a jó, ha nem csak délután lenne, hanem délelőtt is lehetne jönni a piacra, mert amikor az ember két műszakban, vagy úgy van nem tud jönni valamilyen ok miatt, akkor el lehetne jönni délelőtt is.”
Vannak, akik, ha tehetik, minden csütörtökön délután körbejárják a piacot, ahonnan rendszerint nem is távoznak üres kézzel.