Hírek

Telt ház előtt rendezték meg az új kosárlabda-bajnokság első vasi rangadóját a Schaeffler Arénában

2024. október 11., 08:08

Telt ház előtt rendezték meg az új kosárlabda-bajnokság első vasi rangadóját a Schaeffler Arénában. A pontokban gazdag mérkőzésen 91-81-ra győzött a címvédő Falco a nagy rivális Körmend ellen.

Telt ház előtt rendezték meg az új kosárlabda-bajnokság első vasi rangadóját a Schaeffler Arénában

A tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül mindig komoly csatát ígér egy Falco-Körmend élvonalbeli kosárlabda rangadó. A vasi El Classicóra ezúttal is minden jegy elkelt. Perl Zoltán kisebb sérülése miatt kihagyta a találkozót. A feldobás után rögtön a házigazda akarata érvényesült. Főként a palánk alatt használta ki magassági és súlyfölényét a sárga-fekete alakulat. A körmendi csapat körülményesen építette támadásait és többször tiszta dobóhelyzetet is rontott. Ennek köszönhetően fokozatosan meglépett ellenfelétől a Falco. Forray Gábor vezetőedző időkérését követően magára talált a Körmend, a csapat Wiliams és Kountz pontjaira építette a játékot. 20 pont is volt a szombathelyiek előnye, a vendégek tartották a lépést a hazaiakkal. Az utolsó percben a Körmend még kozmetikázni tudott az eredményen, de a Falco győzelme egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben.

Váradi Benedek - játékos, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
- Először is szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak, hiszen én azt gondolom, hogy nagyon jó hangulatú volt az egész mérkőzés során. Köszönjük a bíztatást, nyilván sok nehéz percünk volt a mérkőzés alatt. Sok mindenre rá is lehetne fogni, kifogásokat keresni, fókuszálni kell 40 percen keresztül, ez nem kérdés.

A 91-81-re elveszített összecsapásból a megyei rivális tanulni igyekszik.

Forray Gábor - vezetőedző, Egis Körmend
- Nyilván nem volt kérdés, hogy a Falco egy jobb csapat, mint mi, de úgy gondolom, hogy nyíltá tudtuk tenni a mérkőzést és ez mutatja karakterünket, hogy többször a Falco kiépített egy nagyobb előnyt és bizony a végén - nem volt kérdés a mérkőzésnek a végkimenetele - de azt gondolom, hogy picit a szurkolók is legalább izgultak, hogy közelebb jöttünk. De úgy érzem, hogy ez a mérkőzés is szolgálja azt, hogy fejlődjünk.

A hétvégén mindkét vasi kosárlabda csapat idegenben folytatja szereplését. Az Egis Körmend szombaton a még veretlen Atomerőmű otthonában, Pakson lép parkettre, míg a címvédő Falco vasárnap este a Szeged ellen gyarapíthatja győzelmei számát.