Hírek

Szombathelyen edzőtáborozik az ifjúsági és a serdülő asztalitenisz válogatott

2024. július 01., 11:01

Szombathelyen edzőtáborozik az ifjúsági és a serdülő asztalitenisz válogatott. A keretben a SZAK-Sportiskola két versenyzője is helyet kapott: Poór Balázs az ifjúsági-, Gergely Márk a serdülő korcsoportban bizonyíthat a júliusi korosztályos Európa-bajnokságon.

Szombathelyen edzőtáborozik az ifjúsági és a serdülő asztalitenisz válogatott

Kiválóan szerepelt a legutóbbi pontvadászatban a Szombathelyi Asztalitenisz Kör mindhárom együttese. Az NB I-es bajnokságban újoncként szereplő legerősebb gárda kivívta az osztályváltást, így a következő szezont már az Extraligában kezdheti. Az utánpótlásra építő szakosztály kulcsjátékosai közül ketten is meghívót kaptak a korosztályos válogatottba. 

Szarka Tibor - elnök, SZAK-Sportiskola
- Poór Balázs a múlt héten itt készült, most Pesten az ifi válogatottal - Ő benne van abban a négy fős keretben, akik mennek az Európa-bajnokságra az ifik közül. Most meg a serdülők készülnek itt négy fővel - illetve hárman, mert egy beteg, de a Gergely Márk itt van és készül az Eb-kerettel. Egyébként ilyenkor mást nem hívnak, tehát nem a bő keret, csak kimondottan a szűk keret készül.     

Gerely Márk elsőszámú játékosként várja a svédországi kontinensviadalt. A tehetséges szombathelyi versenyző az U15-ös mezőnyben a ranglista 12. helyén áll, így nagy reményekkel várja az erőpróbát, ugyanakkor felszabadultan szeretne játszani Malmöben.

Gergely Márk - játékos, SZAK-Sportiskola
- Sok teher nincs rajtam, örülök, hogy most játszhatok az első osztályban és a válogatottnak is nagyon szépen köszönöm, hogy bevettek. Most lesz majd az Európa-bajnokság, ahol egyes játékos vagyok és ott kell majd jól játszani. 

A korosztályos asztalitenisz Európa-bajnokságot július 12-21. között rendezik. A Poór Balázst is soraiban tudó U19-es csapat a C-csoportba került Németországgal, Csehországgal és Szlovéniával együtt, míg a serdülő válogatott a D-jelű kvartettben Csehországgal, Belgiummal és Ukrajnával mérkőzik a továbbjutásért.