Hangulatos őszi program várt mindenkit a Cekkerben csütörtökön, ahol különböző finomságokat lehetett kóstolni.
Fekete Attiláné
"Máskor is el szoktunk jönni, sok mindent lehet kapni, most meg a töklevesre voltam kíváncsi."
A töklevest Lancsák Károly készítette, klasszikus módon.
Lancsák Károly - séf
"Vajon lepirítjuk a vöröshagymát, apróra vágott vöröshagymát, egy kevés fokhagymát dobunk bele, meghámozott sütőtököt kockára vágjuk, együtt átpirítjuk, a másik felét a töknek berakjuk a sütőbe, sütjük. A sütőtököt ha sütjük, akkor jobban kijön az íze, a karamell jobban kiérződik, és átpirítjuk, amikor látjuk már, hogy eléggé átszínesedett, tehát sötétebb színe lett, akkor felengedjük vízzel, és felengedjük egy kevés borral, száraz fehérborral. Ahogy megsült a tökünk, azt levettük, átpaszírozzuk. Ha nagyon megsült a héja, akkor azt levesszük, ha nem, csak át kell turmixolni."
Ízesítjük sóval, fehérborssal, teszünk hozzá tejszínt, és egy rottyanás után már készen is van az ízletes sütőtök-krémlevesünk. Sokan érkeztek a Cekker boltba, hogy megkóstolják, emellett mákos rétest is fogyaszthattak a látogatók. A kézműveskuckóban őszi és halloween-i díszeket lehetett fabrikálni.
“Halloween-i kis díszeket lehet készíteni, denevér kulcstartót, és egy szellemet.”
A program célja, hogy népszerűsítsék a helyi termelők áruit, termékeit.
Lancsák Károly - séf
“Szeretnénk azt, hogy az emberek egyre jobban megszeressék a piacot és visszatérjenek, hogy legyen személyes kapcsolat a kofák és a vendégek és a piacra járók között.”
Az esemény a Vidékfejlesztési Program támogatásával valósult meg, a Kóstold meg Vas megye ízeit! - Közvetlen termelői értékesítés segítése című projekt keretében. A következő alkalommal, november 10-én Márton-napot tartanak a Cekkerben, 13 órától libazsíros kenyérrel és forraltborral várják majd a vendégeket.