Az egyik környékbeli cukrászműhelyben sütötték ezeket az ízletes, szalagos farsangi fánkokat. Porcukorral gazdagon hintve, házi lekvárok kíséretében kínálták az arra járóknak csütörtökön. Csipkebogyó, birs, barack, eper és bodzabogyó ízből lehetett választani.
"Többféle kistermelői lekvárt kínálunk a nádasdi kistermelőktől cukormentes és hagyományos verzióban is."
Sorra jöttek az érdeklődők, sokan megízlelték a farsangi finomságokat. A Kilencszer a Kilencesben című tavaszváró kóstolósorozat első állomása volt ez. Az uniós pályázati támogatással megvalósuló program célja, hogy felhívja a fogyasztók figyelmét a helyi termékekre.
Inzsöl Renáta - projektmenedzser, Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft.
"Ezzel tudjuk támogatni a helyi gazdaságot, megismerhetjük a termelőt, bizalmi kapcsolat épülhet ki, tudjuk, ki állította elő, honnan jött, nem kellett kilométereket utaztatni a termékeket, és tudunk a szezonalitáshoz igazodni."
A rövidebb ellátási lánc miatt a helyi termékek sok esetben olcsóbbak, mintha a multiknál vásárolnánk, ráadásul a minőségük is megbízhatóbb. A Kilences kapualjában kilenc héten át minden csütörtökön 11-től 14 óráig lehet megtalálni a szezonális, illetve a tél végi-kora tavaszi ünnepekhez kapcsolódó finomságokkal megrakott kóstolóstandot. Jövő héten a rábapatyi Desits család disznótoros termékeit kínálják, a március 15.-i nemzeti ünnep alkalmából trikolór falatokkal várják az érdeklődőket, majd tavaszváró finomságokat, édes és sós böjti harapnivalókat, húsvétkor tojáskrémet és a maradékmentés jegyében sonkakrémet is lehet kóstolni.