Repült a körhinta, ínycsiklandó illatok szálltak- és megszámálhatatlan színes portéka kínálta magát a főtéri Öreg Város vásárán.
Újdonságként a vidám forgatag vendége idén a Rábaköz volt. A tájegység népművészeti és kézműveshagyományainak bemutatása mellett rábaközi finomságokkal is ismerkedhettek a látogatók.
Nehezebb volt fellelni de érdemes volt meglátogatni a szemerkélő eső elől a Szent Márton látogatóközpont falai közé húzódó kolostorpiacot is,ahol a vendégek olyan ajándéktárgyak közül is válogathattak, amelyeket fogyatékkal élők készítettek.
Jakics Johanna, premontrei nővér,Zsámbék
Én azt gondolom,hogy mindannyiunkban van valamilyen rejtett tehetség és azáltal,hogy ők ezeket a tárgyakat elkészítik,ez a rejtett tehetség napvilágra jön.
Akár esett,akár fújt sokan látogattak el a karnevál idei új helyszínére, a Zsidó udvarba, ahol Mautner Zsófi gasztroblogger fűszerezte előadásával a jó hangulatot.
Állítólag egy profi sáfrányszüretelőnek egy kiló sáfrányhoz 150 ezer növénynek a bibéje,porzója kell.150ezer-az borzasztó,rettenetes mennyiség!
A világ legdrágább és legkülönlegesebb fűszereiről szóló előadás mellett a helyszínen hagyományos zsidó ételeket is kóstolhattak a látogatók,például a csirkesuarmát.
Lényege hogy egy kicsit pirosnak kell lenni, belül puhának,de mégis egy kicsit roppanósnak!
A Zrínyi Ilona utcai zsidó udvartól alig pár méterre a magyar konyha és a nemes párlatok szerelmesei találkozhattak. A borok utcájában a hazai borvidékek legjelesebb nedűi kínálták magukat-de az erősebb itókák kedvelői is rábukkanhattak kedvenceikre.
Birkás István,vállalkozó
Általában az urak a hagyományos gyümölcsöket kedvelik de nem ritka az sem, ha valaki az édesebb vagy különlegesebb ízt kedveli, a hölgyek általában az alacsonyabb alkoholfokot és a mézesebb ízt kedvelik!
A pálinka és borkedvelők mellett a sörre szomjazók is megtalálhatták számításukat a sörtéren, ahol számos koncert is fokozta a karneváli hangulatot.