A patkó alakú, többféle ízesítésű pékáru közül június elején, választás útján került ki győztesen a pirított napraforgómagot, és teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet tartalmazó Szent Márton kifli.
Szekeres Kriszta - PR- és marketingmunkatárs, Savaria Turizmus Nonprofit Kft.
"A kifli úgy van kitalálva, hogy ha az ember kezébe veszi ezt a terméket - ez tulajdonképpen 2 kifli, ami a sütés során egybekelődött termék - rögtön az legyen az érzetünk, hogy meg kell osztanunk, meg kell feleznünk egymással ezt a kiflit. Nos ezt szeretnénk, hogy az emberek ezt vigyék haza, vigyék tovább és Szent Mártonnak azt a típusú üzenetét, ezt a gondolatát ne felejtsék és örökül hagyhassuk az utókornak."
A patkó alakban összefordított, egybekelesztett és -sütött kifli formai ötlete Aigner Géza plébánostól származik. A Szent Márton kifli Szombathely új helyi terméke, amelynek célja, hogy minden fogyasztó Savariával azonosítsa.