Hírek

Sportos vetélkedővel, főzőversennyel ünnepelték a Városháza dolgozói a köztisztviselők napját

2024. július 01., 11:05

Sportos-játékos vetélkedővel, főzőversennyel ünnepelték a Városháza dolgozói a köztisztviselők napját a Sportligetben. A rendezvény legfőbb célja, hogy a hivatalnokok kötetlenebb formában is találkozzanak és kapcsolódjanak ki. Idén a kosárlabda és az asztalitenisz volt a legnépszerűbb sportág, de a kocsmakvíz is vonzotta a csapatokat.

Sportos vetélkedővel, főzőversennyel ünnepelték a Városháza dolgozói a köztisztviselők napját

Osztályvezetők, hivatalnokok, referensek és képviselők vették birtokba ma délelőtt a Sportligetet.  Ezúttal nem munka, hanem a szórakozás és a közösségépítés volt a cél: a köztisztviselők napja alkalmából szerveztek sportnapot.

Károlyi Ákos - jegyző
- Július elseje az hagyományosan a köztisztviselőknek a napja, ez az a nap, amikor nem hagyományos keretek között irodai munkavégzés keretében találkozhatnak a kollégák, hanem mindig egy különleges helyszínen sportolnak együtt, vetélkednek együtt, jól érzik magukat. Azt gondolom, hogy egy kiváló közösség a hivatali közösség, de ezek az alkalmak hozzájárulnak ahhoz, hogy valóban egy erős kollektíva legyen a szombathelyi városházán.

Különböző állomások várták az érdeklődőket. Népszerűek voltak a sportversenyek: a minifoci, a streetball és az asztalitenisz is. A csapatépítés jegyében az öltönyt sportruházatra cserélte Nemény András polgármester is.

Nemény András - polgármester
- Ez egy nagyon jó program és Én is mindig részt veszek kosárban, kidobóban, mert ilyen is van, most pingpongozni is fogok - itt mögöttem készülnek - úgyhogy szerintem ez egy igazi ünnep. A sport az mindig ünnep, a hivatal dolgozóinak pedig szerintem egy köztisztviselői nap nem lehet jobb, mint amikor együtt vagyunk, sportolunk, nevetünk sokat, egy kicsit feltöltődünk, hogy aztán újra lehessen tovább dolgozni.

Nemcsak fizikális, hanem szellemi erőpróba is várta a hivatal dolgozóit. A nagy sikerű kocsmakvízben hét csapat mérkőzött meg, a teniszpálya mellett pedig különböző bográcsos ételek készültek.