Hírek

Sok látogatót vonzott a harmadik alkalommal megrendezett Derkovits családi délután

2024. május 21., 11:34

Sok látogatót vonzott a harmadik alkalommal megrendezett Derkovits családi délután szombaton. A gyerekeket ugrálóvár és csillámtetoválás várta, a színpadon pedig egymást követték a kulturális előadások. A rendezvénynek a szórakozás mellett közösségépítő célja is van.

Sok látogatót vonzott a harmadik alkalommal megrendezett Derkovits családi délután

Rengetegen érkeztek szombaton a Szűrcsapó 24. mögötti játszótérre, ahol színes programok várták a családokat. Az időjárás is kedvezett a rendezvénynek.

Ságiné Ágoston Szilvia

“A gyerekeknek ez nagyon jó kikapcsolódás, szórakozás, jól érzik itt magukat, többen vannak gyerekek, az unokám is itt fel fog lépni.”

Frigy Alexandra

“Ezt most dobta fel nekem a facebook délelőtt, és ezért jöttünk ki erre a programra. Nagyon jónak tartom, hogy annak ilyen közösségi programok, mert kisgyerekkel azért elég nehéz így végigjárni a várost.”

A Derkovits családi napra egyre nagyobb az igény.

Horváth Soma - alpolgármester

“Én nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy most már itt van több száz ember, pedig csak egy órája kezdődött el ez a rendezvény. A Derkovits Városrészért Egyesület az önkormányzat és az általam adott támogatásból harmadszorra valósítja meg ezt a rendezvényt. Nagyon sok ingyenes programmal, zenei, kulturális programmal várjuk az itt élőket, de itt van arcfestés, karkötő készítés. Azt látjuk, hogy évről évre egyre többen vannak.”

Népszerű volt az ugrálóvár és a csillámtetoválás is. A Derkovits családi nap nemcsak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is kikapcsolódási lehetőséget adott.

A színpadon különböző kulturális előadások szórakoztatták a kiérkezőket, az egyik bódénál pedig mindenkit megvendégeltek egy tál ízletes gulyással. A mulatság egészen estig tartott.