Hírek

Remekelt a kosárlabda bajnokság elődöntőjében a Falco KC

2024. május 06., 15:23

Remekelt a kosárlabda bajnokság elődöntőjében a Falco. A címvédő vasi együttes a Zalaegerszeg ellen folytatta sikerszériáját: 3:0-ára győzte le szomszédvári riválisát, így ismét a döntőben küzdhet a bajnoki trófeáért.

Remekelt a kosárlabda bajnokság elődöntőjében a Falco KC

Az első két mérkőzésén kiütéses sikert aratott a címvédő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a kosárlabda-bajnokság rájátszásának elődöntőjében. Perl Zoltánék a péntek esti találkozónak már úgy futhattak neki, hogy ha nyernek, biztosítják helyüket a fináléban. A telt házas találkozón már a feldobást követően nagy lendületet vett a vasi együttes: magabiztos és kemény védekezéssel gyorsan a zalai játékosok kedvét szegték, a vendégek palánkja közelében pedig pontosan fejezték be az akciókat. Az első negyed után 12 pontos volt a hazai előny, amely a folytatásban egyre csak nőtt. Matthias Zollner hiába kért időt és cserélte játékosait, nem sikerült megtörni a Falco lendületét. A vasi gárda kívülről és a palánk közelében is megtalálta a tiszta helyzeteket, amelyeket értékesíteni tudott. A térfélcserét követően sem lassított a szombathelyi expressz, és már a harmadik negyed derekára pont került a párharc végére. Az utolsó negyedben már a cserepad játszott, és Keller Ákos kivételével valamennyi pályára lépett Falco játékos szerzett pontot. 1-es elsöprő Falco-siker lett a vége, így a párharcot a 3-0-ára nyerték a szombathelyiek.

Keller Iván - játékos, Zalakerámia ZTE KK

Sajnos három elég sima mérkőzést játszottunk a Falcoval. Szerettük volna mindegyik meccsen legalább megnehezíteni a dolgukat. Mindenképp minél hamarabb el kell felejtenünk, mert ezek nem mi vagyunk, ennél sokkal többet tud ez a csapat Én úgy gondolom és ha mindent ki tudunk adni magunkból akkor meg tudjuk szerezni a bronzmérkőzést és erre kell fókuszálnunk mostantól.

Nemcsak a győzelemmel, a mutatott játékkal is elégedett volt a szombathelyiek badobója.

Kovács Benedek - játékos, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Ugye a mérkőzés előtt arról beszéltünk a csapattal, hogy még csak 2:0 az állás és mindenképpen szeretnénk lezárni ezt a párharcot itt a ZTE ellen. Úgyhogy emiatt ugyanolyan koncentrációval kellett játszanunk, mint az előző mérkőzéseken.

A Falco pályaelőnnyel futhat neki a május 11-én, szombaton kezdődő NB I-es finálénak. A döntőbeli ellenfél kiléte még ismeretlen: a másik elődöntőben a Szolnoki Olajbányász 2:1-es előnnyel várja ma este az Alba Fehérvár elleni negyedik találkozót.