Hírek

Papírforma szerint zajlott a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület saját rendezésű bajnoksága

2024. október 15., 16:30

Papírforma szerint zajlott a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület saját rendezésű bajnokságának hatodik fordulója. Csóka András Kozmor Józsefet legyőzve megnyerte a játéknapot, és az összetett pontversenyben behozhatatlan előnyre tett szert.

Papírforma szerint zajlott a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület saját rendezésű bajnoksága

A Szombathelyi Darts Club Sportegyesület Goldfisch bajnoksága szinte az indulástól kezdve népes mezőnyt vonz. Az idei sorozat 6. fordulóját szombaton bonyolították le, amelyre a vártnál talán kevesebben adták le a nevezésüket. Sűrű a versenynaptár, egymást érik az erőpróbák, ráadásul a városban több program volt, ez éreztette hatását.

A bajnokság újabb állomásán 11 fő ragadott nyilat. Ezúttal egy öt-, és egy hatfős csoportba kerültek a versenyzők, akik körmérkőzéses rendszerben döntötték el a nyolc - továbbjutást érő hely sorsát.

A nevezők közül csak egy versenyző érkezett klubon kívülről. A csoportkörökben meglepetés eredmények születtek. Nagy csata zajlott táblák előtt, sokan igyekeztek megakadályozni az összetett pontversenyben dobogós helyeken álló Csóka András és Kozmor József sikerét. Az egyenes kieséses szakaszban már nem ismertek kegyelmet az esélyesek, könnyedén, szinte leg veszteség nélkül meneteltek a fináléig. Ott összejött a várt szuperdöntő, amit az éllovas és közvetlen üldözője vívott egymással. Csóka András 4-1-es győzelmével megnyerte az egyesület saját rendezésű tornájának hatodik fordulóját, ezzel behozhatatlan előnyre tett szert az összetett ranglistán. A vasi egyesület számára még nem ért véget az év, több országos bajnoki forduló mellett liga mérkőzések is szerepelnek a naptárban. November 15. és 17. között három napon keresztül rangos darts versenyt szerveznek, ahol egyéni és páros utánpótlás, valamint amatőr versenyzők indulnak.