Hírek

Oktatási fórum Hoffman Rózsával

2010. április 01., 13:54
A következő kormányzatnak kiemelten kell kezelnie az oktatás ügyét - mondta el Hoffman Rózsa, a KDNP országgyűlési képviselője tegnap az Oladi ÁMK-ban megrendezett fórumon. A párt legfőbb célja a tanárok, tanítók presztízsének visszaállítása, anyagi biztonságuk megteremtése, és a Nemzeti Alaptanterv átdolgozása.
Oktatási fórum Hoffman Rózsával

Iskolaigazgatók, tanárok, az oktatás területén dolgozók vettek részt a tegnap esti fórumon, ahol Hoffman Rózsa a KDNP oktatáspolitikai céljairól beszélt. Úgy fogalmazott: a szabadság és a rendezettség egészséges egyensúlyát szeretnék elérni az iskolákban. Szerinte a 2003-ban módosított Nemzeti Alaptanterv túlzottan kompetencia-szemléletű, aminek káros hatásai vannak, ezért visszaállítanák az ismeretek minimumát és a kötelező tananyagot.

Hoffman Rózsa - országgyűlési képviselő, KDNP
"Olyan kerettantervet állítunk össze, kettőt-hármat, választhatót, ami lehetővé teszi az iskolák számára, hogy ne kényszerüljenek rá ismét helyi tanterv írására."

Hoffman Rózsa kiemelte: olyan körülményeket kell teremteni, hogy a diplomások itthon is boldogulhassanak, és ne menjenek külföldre tömegesen. Azt ígérte, ha a KDNP kormányra kerül, visszaállítják az alsó tagozatos iskolákat a kistelepüléseken, szöveges értékelés helyett ismét osztályoznának és az évismétlésről újra a tantestület döntene.