Ma még legtöbben csak érdeklődtek az árusoknál. A szakember azt mondja, csak az tartson otthon nyulat, aki hosszú ideig gondoskodni tud róla, mert ezek az állatok hosszú életűek. A nyúl tágas helyet, társaságot és sok törődést kíván.
Geröly Zsoltné - kereskedő
"Szénát eszik, ez az eleségének a 80%-a. Kevés magot, ami speciálisan nekik való. Friss vize mindig legyen, és sokat kell szabadon engedni."
Klaudia édesanyjával Vassurányból hozott nyuszikat a piacra. Ők az ünnep elmúltával visszafogadják az állatokat.
Farkas Szabina
"Nyugodtan vissza lehet hozni bármikor, vagy megbeszélünk egy időpontot és elmegyek érte"
Az ünnep egyik legősibb jelképe a bárány. Régebben gyakran került a családok asztalára húsvétkor bárányhús.
Horváth Lászlóné - őstermelő
"A növényevő állatok húsa sokkal egészségesebb, mint például a disznóé, valószínűleg könnyebben emészhető, meg a tejük is, az emberi szervezet számára."
Egy séi gazdaságban főként kecskékkel foglalkoznak, a juhokat csak kedvtelésből tartják. Ide is betérhet bárki húsvéti bárány-nézőbe.