Ezen a Szombathely melletti eperföldön már napok óta nagy a forgalom. Reggeltől estig szedik a gyümölcsöt. A 4 hektáron annyi az eper, hogy mindenkinek jut – mondja az őstermelő. Tavaly kisebb volt a terület, akkor egy-egy hétvégi nagy roham után várni kellett az érésre.
Marosiné Parcsami Edit - őstermelő
Pünkösdkor a jégeső, meg a rengeteg eső egy kicsi kárt tett benne. De azóta jó idő van, így az érésnek nagyon kedvez az idő.
Ezen a területen leginkább a korai fajtákkal foglalkoznak, a hazai gyümölcsszezon az eperrel kezdődik.
Gáncs Tiborné
Nagyon szereti az egész család, meg hát ennyi pénzért, ilyen szépet nem lehet boltban kapni, és ez egy jó kirándulás.
Kiss Rita
Mert olcsóbb, mint a zöldségesnél, finomabb, meg érezni rajta a napsütést, még meleg, ahogy leszedtem. Meg olcsóbb, meg friss, igen. Most kellene egy kis eső, akkor lenne az igazi.
Levente Sárvárról érkezett a Szombathelyi melletti eperföldre. Ő a legfiatalabb rajongója itt az epernek.
Tóth Sándor
A környéken nincsen más lehetőség.
Sokan naponta kijönnek az eperföldre, hogy mindig friss gyümölcs kerüljön az asztalra. Mások itt szerzik be a befőzés alapanyagát, akik pedig messzebbről jönnek, jellemzően nagyobb mennyiséget vásárolnak. Szedd magad! akcióban a bolti árnál jóval olcsóbb a gyümölcs. Az őstermelő szerint ezen a területen még legalább két hétig érik az eper.