Hírek

Nem maradnak harapnivaló és frissítő nélkül a Víztoronyba és a KRESZ parkba látogatók

2024. augusztus 02., 16:10

Nem maradnak harapnivaló és frissítő nélkül a Víztoronyba és a KRESZ parkba látogató családok és turisták. Megnyílt az új Snack Bár, amit immár az üzemeltető AGORA Savaria működtet, miután a korábbi bérlő felmondta a szerződést. A kiállító egységben a korábbi pályázati támogatás miatt mindenképpen kell üzemeltetni kávézót, ami mostantól a látogatók igényeihez jobban igazodva, folyamtosan frissíti kínálatát.

Nem maradnak harapnivaló és frissítő nélkül a Víztoronyba és a KRESZ parkba látogatók

A Brenner park játszóterére érkező családokra, a víztoronyba látogató turistákra és a KRESZ park vendégeire is számít az újonnan kialakított egységben az üzemeltető városi cég. Az AGORA átalakításokat is végzett, mielőtt újranyitott a SNACK bár.

Horváth Zoltán - igazgató, AGORA Savaria Nonprofit Kft.
“Saját eszközökkel üzemeltetjük magát a bárt is, úgyhogy saját bútorzatot szeretünk be,  kültéri bútorzat is kialakításra fog hamarosan kerülni. De beltéri székek, asztalok, hőtszekrények és egyéb  kiszolgáláshoz szükséges eszközök is beruházásra kerületek. Úgyhogy megújult formában kezdjük el működtetni ezt a bárt.” 

Izgalmas közösségi- és kiállítótér várja a Víztoronyba látogatókat, három éve 500 milliós pályázati támogatás segítségével újult meg Szombathely ikonikus építménye. 

Horváth Zoltán - igazgató, AGORA Savaria Nonprofit Kft.
“Izgalmas interaktív lehetőség áll rendelkezésre, mind Szombathely történetéhez mind a vízhez kapcsolódóan. Digitális gépekkel ellátva 3D-s animációs formák elevenednek meg és rengeteg információval látja el az érdeklődőket egy nagyon újszerű, XXI. századi kiállításban. És hát a  kiállító tér mellett a kilátó teret is nagyon ajánlom, hiszem az épület legmagasabb pontjára felérve gyakorlatilag az egész város és annak a térsége is belátható és gyönyörű panorámát ad.”

A nyári időszak számít a főszezonnak, így a víztorony hétfő kivételével a hét valamennyi napján nyitva tart ilyenkor. A Snack bár működése is a kiállítóhely nyitvatartási idejéhez igazodik, naponta 10 és 18 óra között várják a látogatókat a hét hat napján. Ősztől pedig újra kulturális programokkal töltik meg az intézményt, januárban pedig várhatóan rövid időre bezár a Víztorony.