Hírek

Nem csak a professzionális, de az amatőr labdarúgó klubok számára is elindult az új idény

2024. augusztus 21., 09:10

Nem csak a professzionális, de az amatőr labdarúgó klubok számára is elindult az új idény. A Vas vármegyei pontvadászatban szereplő csapatok a Halmosi Zoltán nevével fémjelzett kupafordulóval kezdték a szezont. A Gyöngyöshermán-Szentkirály együttese sikerrel vette az akadályt.

Nem csak a professzionális, de az amatőr labdarúgó klubok számára is elindult az új idény

Mintegy másfél hónap állt az amatőr csapatok rendelkezésére nyári pihenőre, alapozásra és az új idényre való felkészülésre. A Gyöngyöshermán-szentkirályi együttes életében nagy változásokat hoztak az elmúlt hetek, ennek jegyében folyt a munka.

Bazsó Ádám - játékos, Gyöngyöshermán-Szentkirály
- Hosszú idő után nagy változáson ment keresztül most az egyesületünk. Új játékosokkal bővültünk illetve új edzővel. Ez a felkészülés ez most inkább az összeállásról szólt, hogy megismerjük egymást, próbáltunk többféle csapat ellen edzőmérkőzéseket, felkészülési mérkőzéseket játszani. Volt, amelyik jobban sikerült, volt amelyik rosszabbul.

Hétvégén már a vármegyei bajnokság is elrajtol, így a Halmosi Zoltán Magyar Kupa első fordulója kiváló erőfelmérőnek bizonyult. A szombathelyi együttes szomszédvári rangadót játszott a Perenye otthonában.

Bazsó Ádám - játékos, Gyöngyöshermán-Szentkirály
- Ez a kupamérkőzés most egy kicsit talán, hogy tétre megy talán egy kis lendületet tud adni a csapatnak így a bajnoki rajt előtt. Nyilván nyerni szeretnénk, nyerni jöttünk, mint mindenhova reméljük, hogy tovább megyünk.

Jól kezdték a vendégek a találkozót, egy öngólnak köszönhetően már az ötödik percben megszerezték a vezetést. Ezután kiegyenlítetté vált a játék, és felváltva veszélyeztették a kapukat a támadók. A perenyeiek 5 perc alatt háromszor is közel jártak az egyenlítéshez, azonban rendre elpuskázták a lehetőségeket. Ezt pedig a hermániak könyörtelenül kihasználták, és a szünetig kétgólos előnyre tettek szert. A második félidőben is közönségszórakoztató játék zajlott a pályán, a mérkőzés végül 3-0-ás vendég sikerrel ért véget. A perenyei fellépést után Acsádon is nyert a Gyöngyöshermán-Szentkirály, amely bejutott a 3. kupa körbe. Hétvégén rajtol a megyei II. osztályú bajnokság, vasárnap a Felsőcsatáron szerepel a szombathelyi együttes.