“Kedvenc termékek közé tartozik ugye a kenyér, a kifli és a rétesek a legkedvencebbek, és fogynak el általában leggyorsabban is.”
Most a diákokat online oktatják az intézmény pedagógusai, így nem ők készítik a finomságokat: kisebb a termékpaletta, és hamar el is fogy a készlet. Dél körül már alig van áru a polcokon.
Németh Endre - tanműhely vezető - Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
“A diákok hiányával most a technikai személyzet állítja elő a termékeket, nem tudunk annyit előállítani, hsizen nincsen sok technikai személy, aki ezzel foglalkozna, ezért van úgy, hogy elfogy az áru egy óra előtt, ilyenkor sajnos ki van írva, hogy a készlet erejéig tartunk nyitva.”
A tanműhely egy percre sem állt le, ahogy a tanítás is folymatos.
Kondics Ferenc - igazgató, Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
“Persze nehéz jósolni, de valószínűleg az oktatás június 15-én a digitális oktatási formában fog lezárulni, most annak a feltételeit szeretnénk megteremteni, hogy az összefüggő nyári gyakorlatot már itt, a tanüzemben tudják a tanulók teljesíteni.”
A digitális oktatási forma egyébként az intézmény összes, mintegy félszáz diákja szerint gördülékenyen működik a felmérések szerint - tette hozzá az igazgató.
Hírek
Nem a diákok sütnek a Tankenyérboltban
Folyamatosan érkeznek vásárlók az Élelmiszeripari iskola tankenyér boltjába. Szabályosan, maszkban vásárolnak, egyszerre csak egy ember tartózkodhat az üzletben.