Hírek

Nehéz mérkőzés következik hétvégén a Viktória FC számára

2024. október 11., 16:30

Nehéz mérkőzés következik hétvégén a Viktória FC számára. A Simple Ligában vitézkedő vasi csapat jól kezdte az idényt, azonban a sérülések és betegségek miatt az elmúlt találkozókon nem termett sok babér Markó Edina tanítványainak. Ezt a csorbát az ETO FC Győr otthonában szeretnék kiköszörülni.

Nehéz mérkőzés következik hétvégén a Viktória FC számára

Megfiatalított kerettel, légiós nélkül vágott neki az új Simple Liga idénynek a Viktória FC női labdarúgó együttes. Jól sikerült felkészülés után eredményesen kezdte a szezont a vasi alakulat, amely az ősi rivális Astrát és a Soroksárt is legyőzte. A három pont mellett a mutatott játékkal is elégedettek lehettek a szurkolók, azóta viszont utolérték a szombathelyi együttest a betegségek és sérülések. Kisebb hullámvölgybe került a Viktória, amely legutóbbi négy mérkőzésén két pontot szerzett.

Kovács Virág - csapatkapitány, Viktória FC
- Úgy gondolom, hogy nagyon jól kezdtük a szezont, kicsit erőn felül is teljesítettünk. Aztán jött egy mélypont, holtpont, amikor betegségekkel, sérülésekkel küzdöttünk. Az sajnos meg is látszódott az eredményeken, de úgy gondolom, hogy ez is tanulópénz. Fiatal a csapat és együtt kell ebből kijönnünk a következő időszakokra is.

A héten különleges edzésterv alapján készült a szombathelyi együttes, nagy hangsúlyt kapott a videós elemzés és a mentális felkészítés is.

Hérincsné Markó Edina - vezetőedző, Viktória FC
- Az edzések rövidek voltak, intenzívek voltak, hogy kicsit kifrissüljünk, hogy a dinamika visszatérjen. Úgyhogy nagyon bízom benne, hogy bár nagyon nehéz feladat előtt állunk ismét, hiszen a bajnokesélyes ETO-hoz utazunk idegenbe szombaton. Én nagyon bízom benne, hogy a csapat visszatér arra az útra, hogy tartása lesz végig és esélye lesz a pontszerzésre.

A győriek - csakúgy, mint a címvédő Ferencváros - hibátlan teljesítménnyel állnak a tabella élén. A szomszédvári rangadó esélyese a hazai csapat, ugyanakkor a szombathelyieknek nincs veszíteni valójuk, ami felszabadult játékot eredményezhet. A forduló nyugati rangadóját szombaton 14 órától rendezik az ETO Stadionban.