Hírek

Negyedik alkalommal indult el a Fekete István Állatvédő Egyesület Bogáncs tábora

2024. július 11., 12:32

Negyedik alkalommal indult el a Fekete István Állatvédő Egyesület Bogáncs tábora hétfőn. A gyerekek két turnusban érkeznek a menhelyre, részt vehetnek a mindennapi munkában, és sokat tanulhatnak a felelős állattartásról.

Negyedik alkalommal indult el a Fekete István Állatvédő Egyesület Bogáncs tábora

Két héten keresztül gyerekek segítik a Fekete István Állatvédő Egyesület menhelyi munkáját. A fiatalok két turnusban érkeznek, először a kisebbek, aztán a nagyobbak. A tábor hétfőn vette kezdetét.

Márkus Ilka
“-Kiskorom óta az volt az első szavam, hogy kutya, és azóta nagyon szeretem őket, mert nekem ők az ilyen kis...akik nekem jelentik az életemet, és hát ez a tábor olyan jó és én szeretek kiskutyákkal meg cicákkal is foglalkozni.
-Van esetlen otthon is állatod?
-Igen, van egy nyulam meg egy kutyám.”

A gyerekek beleláthatnak abba, hogyan végzik az állatvédők a napi teendőket. Például zsákbamacskákat készítenek együtt, etetik, sétáltatják az állatokat, és kifésülik a szőrüket.

Vigh Andrea - menhelyvezető, Fekete István Állatvédő Egyesület
“Nagyon fontos ezeknek a gyerekeknek is az állatok szeretete, hogy ebből mennyit tanulnak, hogy ezek a kis menhelyi kutyusok hogy tudják őket is szeretni, és ez nekik nagyon nagy dolog, igaz majdnem mindenkinek van állata, aki itt a táborban van, de amikor egy kiskutyát tudnak babusgatni vagy egy kiscicát és ugyanolyan szeretettel fordul felé mint az otthoni állata, akivel minden nap találkozhat, az nagyon nagyon pozitív élmény számukra.”

A gyerekekhez előadók is érkeznek mindkét héten, akik állatvédelemről, felelős állattartásról és környezetvédelemről beszélnek.

Viszket Németh Zsuzsanna - táborvezető, ügyintéző - Állatvédelmi Hatóság 
“Szeretném, hogyha a gyerekek nemcsak arra, hogy állatvédelem, állattartás figyelnének, hanem figyelnének a környezetükre is, hiszen hiába mentjük meg és vigyázunk az állatokra, ettől függetlenül ha környezetet nem tartunk, nincsen élőterük, akkor hiába vannak állataink, és akkor egy idő után nekünk sem lesz, tehát elsősorban ezt szeretnénk így megmutatni a gyerekeknek.”

A Bogáncs táborban részt vevő gyerekek többsége a vakáció után is gyakran visszajár a menhelyre, hogy segítse az állatvédők munkáját.