A karácsonyi időszakban nemcsak a fenyőfa kiválasztására és díszítésére, valamint az ajándékok beszerzésére kerül hangsúly, hanem el kell dönteni azt is, mi kerüljön az ünnepi asztalra. Legtöbben a hagyományos menüre esküsznek.
Kiss Imréné Erzsébet
Töltöttkáposzta, halászlé, különféle húsok. Sajnos a gyermekeim ételallergiásak, glutén, laktóz, úgyhogy nem egyszerű a sütés-főzés nálunk, de azért megpróbáljuk. Süteményekből is 4-5 félét szoktam sütni, úgyhogy ez lesz a menü.
Némethné Zsuzsa
Halászlé mindenképpen, és rántott hal, meg majd még a fiammal meg kell beszélnem mert elég bonyolult vele, gluténmentes ételt szoktam még neki készíteni, majd azt úgy veszem a bejglit, mert hát máshogyan nem tudom elkészíteni.
A nagybevásárlás az ünnepekre még javában tart, a Szombathelyi Vásárcsarnokban is rengetegen megfordulnak. A húspultoknál már a reggeli órákban nagy sor áll.
Antal-Bátfai Katalin - boltvezető
Ebben az időszakban legjobban a csont nélküli karajt keresik, a bőrök húsokat, bőrös karajt, bőrös császárt, töltött húsokat, tölött szűzpecsenye, töltött dagadó, töltött karaj, kolbászhússal van megtöltve, az nagyon nagy sláger ilyenkor karácsonykor meg a kocsonyának való húsokat, a lábat, a bőrkét, a disznófarok, a fül, ilyeneket. A csülköt, a füstölt árukat nagyon keresik, úgyhogy nagyon kelendőek ilyenkor.
Ami a húsokat illeti, a tavalyi árakhoz képest nincs jelentős drágulás. Kelendő ilyenkor a savanyúkáposzta, aminek kilója 1000 forint körül mozog. A bejglinek való diót 5500, a mákot 3000 ft körül szerezhetjük be. Az egyik árustól megtudtuk, hogy a szaloncukorból idén kevesebb fogy. Sokféle íz közül lehet válogatni, de a legnépszerűbb még mindig a zselés, aminek kilója körülbelül 2600 ft-ba kerül. Már nincs sok ideje annak, aki szeretné feltölteni a hűtőjét friss hússal, hallal, káposztával, vagy gyümölcsökkel, bár egy-egy elmaradt hozzávalót még szenteste napján délig be lehet szerezni a Vásárcsarnokban.