Hírek

Munkagépek és önkéntesek lepték el a VAOSZ-tekecsarnokot

2024. június 23., 23:58

Hosszú és eredményes szezon zárását követően munkagépek és önkéntesek lepték el a VAOSZ-tekecsarnokot. A szombathelyi önkormányzat és a Vasi Tekesportért Alapítvány között 2022-ben született megállapodás értelmében szakaszosan megújul a létesítmény. Idén nyáron a nemzetközi minősítés miatt a pályát és kiszolgáló eszközöket is modernizálják.

Munkagépek és önkéntesek lepték el a VAOSZ-tekecsarnokot

Zúgnak a munkagépek a VAOSZ-tekecsarnok bejáratánál és az épületen belül is. A városi és megyei bajnokságnak otthont adó létesítmény állapota folyamatosan romlott az elmúlt években. Az önkormányzat és a Vasi Tekesportért Alapítvány összefogásának köszönhetően azonban szakaszos felújításba kezdtek a lelkes önkéntesek. A munka a pontvadászat befejezésével kezdődhetett el.

Hegedűs András - sportmenedzser, Vasi Tekesportért Alapítvány
- Gyakorlatilag, ahogy vége lett a szezonnak egy emlékversenyt tartottunk búcsúzóul és ahogy lehet látni a pályát elkezdtük szétszedni - majdhogynem elemeire - és a nemzetközi minősítés miatt nagyon sok mindent át kell alakítani, meg kell csinálni. Meg nagyon sok olyan szépészeti beavatkozás lesz, ami már ráfért a pályára. 

Az elmúlt másfél évben új nyílászárókat építettek be és megerősítették a tetőt. A mostani munka is a 2022 óta tartó megújulási folyamat része: hogy a pálya megkapja a szakszövetség legmagasabb szintű minősítését, új bábuk és golyók beszerzése mellett megújul a parketta és a számítógépes rendszer is. 

Tóth Kálmán - elnök, Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottság
- A Vasi Tekesportért Alapítvány volt, aki megkeresett bennünket és azt mondták, hogy úgy látják, hogy ők nagyon jó gazdái lennének annak a háznak és tudnának külső szponzorokkal meg a saját munkájukkal annyi értéket beletenni, ami annak a fennmaradását lehetővé teszi - hosszútávon értelemszerűen. Egy éves megállapodást kötöttünk az elején és azt látjuk, hogy puding próbája az evés és azt látjuk, hogy ez a megállapodás ez működik. 

A munkálatok néhány héten belül befejeződnek, majd a minősítési ellenőrzést követően ismét birtokba vehetik a pályát a tekézők. Az ütemtervnek megfelelően már a megújult pályán rendezik meg a nyár végi Savaria Kupát, amely a karnevál kísérő rendezvényeként került a versenynaptárba.