Hírek

Megválasztották Szombathely új diákpolgármesterét

2024. április 17., 18:36

Megválasztották Szombathely új diákpolgármesterét: Pataki Gergely megbízatása egy évre szól. A diák-alpolgármesteri posztot Kalmár Flóra és Porpáczy Marcell töltheti be. A jelöltekre a diákságot képviselő elektorok szavaztak ma délelőtt a Városházán. Az új vezetők beiktatására májusi közgyűlésen kerül sor.

Megválasztották Szombathely új diákpolgármesterét

Már kora délelőtt megnyíltak a Városháza kapui a Városi Diákönkormányzati választásra érkező fiatalok előtt. A korábbi évekhez hasonlóan műsorral vette kezdetét a rendezvény, Nemény András polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd a leköszönő alpolgármester és polgármester értékelte az esztendőt.

Porpáczy Marcell - alpolgármester

Egy nagyon jó évet csináltunk szerintem, meg egy jó év volt, hiszen rengeteg programot tudtunk megvalósítani a diákoknak: sportbajnokság, gólyaavató és rengeteg olyan programot csináltunk, amivel a közösséget tudjuk javítani.

Ez a tanév nem csak a közösségi programok, de a kapcsolatok építése szempontjából is jól alakult.

Görcz Gergely - leköszönő polgármester

Az egyik legfontosabb program pontunk, ami megvalósult az, hogy elindult egy nagyon hatékony együttműködés az ország más városainak diákszervezeteivel, diákönkormányzataival - például a pécsiekkel, szolnokiakkal, kecskemétiekkel. Így többször is meglátogattuk egymást a városainkban, mi például meghívtuk őket a Savaria Karneválra és egy nagyon jó kapcsolat alakult ki köztünk, amivel remélhetőleg a jövőben a szombathelyi diákság is tud profitálni.

A diákpolgármester-választásra ezúttal is valamennyi szombathelyi iskola 5-5 elektort delegálhatott, akik titkos szavazással döntöttek. Kalmár Flóra 49, Porpáczy Marcell 54 szavazatot kapott, munkájukat alpolgármesterként folytatják.

“Végül, de nem utolsósorban Szombathely új diákpolgármestere nem más, mint Pataki Gergely 66 szavazattal.”

Az új diákpolgármester a Horváth Boldizsár Technikum tanulója. A már megkezdett hagyományokat szeretné folytatni, így a gólyaavatót, a sport- és kulturális rendezvényeket. Ugyanakkor új programokkal is színesítené a kínálatot.

Pataki Gergely - diákpolgármester

Kérdezték tőlem, hogy a VDÖK-nek miért nincs saját bálja, hiszen a legtöbb iskolának báli szezonban van általában házon kívül, tehát kibérelnek egy helyet és megtartanak egy bált, ami nálunk is volt és nagyon sok ilyenről tudok. Úgyhogy mi is idén szeretnénk a megnövekedett költségvetést kihasználva szervezni egy ilyen bált, ahol a tagságnak, de bármilyen tanárnak, diáknak lehetősége van egy kicsit mulatni.

Az új diákpolgármester a májusi közgyűlésen veszi át megbízólevelét és a város kulcsát. Kinevezése egy évre szól.