Hírek

Megújult a Gépipari tanműhelye

2010. március 18., 17:35
70 millió forintból újult meg a Gépipari szakképző iskola tanműhelye. A munkához szükséges pénzt az iskolával kapcsolatban álló cégek biztosították. Az ünnepélyes megnyitóra csütörtök délután került sor.
Megújult a Gépipari tanműhelye

1950-ben kezdte meg működését a Gépipari szakközépiskola elődje. A Rohonci úti tanműhely 1953-ban épült, azóta nem történt komolyabb felújítás. Az alaposan elhasználódott épület átalakítása egy éve kezdődött. Összesen húsz oktatóhelyiség kapott új külsőt.

Dr. Ipkovich György - polgármester
"Azt mondom, ilyen évet ritkán zárt Szombathely, hogy az  oktatásra ennyit tudjon költeni. Persze ezek nem saját összegek, hanem pályázati pénzek."

A tanműhely felújítása nem pályázati pénzből valósult meg, Összesen 62 cég adott kisebb-nagyobb támogatást a munkákhoz. Mindannyian tanulószerződéses kapcsolatban állnak az iskolával, így a diákok egy része tanulmányaik befejezése után náluk kezd majd dolgozni. Tíz labor, három előadó és hét műhely újult meg az elmúlt egy évben.

Csetényi Sándor - igazgató Gépipari, Informatikai Műszaki Szakközépiskola
"Ahol jelenleg vagyunk, az a hagyományos szakmacsoportok, a gépészet műhelyei. De nem csak ez tartozik ide, hanem még négy műhely."

Az iskola tradicionális oktatási területe a gépészet. A diákok már évek óta modern eszterga és marógépeken dolgoznak. Munkájukat mostantól néhány új berendezés is segíti.

A felújítás során kicserélték a régi nyílászárókat, a helyiségek új burkolatot kaptak, és a falakat is lefestették. A műhelyeken kívül az informatikai és az elektronikai laborokban is elvégezték a felújítást.