Hírek

Megújul az iskolaudvar

2010. március 02., 17:39
Májustól már a megújult udvart használhatják a Bolyai-iskola diákjai. Az intézmény a Nyugat-dunántúli Operatív Programban nyert 150 millió forintot. Már elvégezték az akadálymentesítést és modernizálták az oktatást. Az udvarfelújítás a projekt a záró üteme.
Megújul az iskolaudvar

Ezekben a napokban még nagyszünet idején is csendes a Bolyai-iskola udvara. Lenner Tibor igazgató elmondta, bár szeretnék, mégsem engedhetik ki a gyerekeket, mert a nehézgépek könnyen balesetet okozhatnak.

A két hónapos felújítás során új parkolóhelyeket alakítanak ki, a bejárat előtt közel 300 m2-en díszburkolatot raknak le. Lesznek új játékok is, a leglátványosabb azonban egy 100 méter hosszú, műanyag burkolatú futópálya lesz, amelynek az alapját most készítik a munkások. A három betonos kosár- és  kézilabda pályához egyelőre nem nyúlnak hozzá.

Ha sikerül a közeljövőben forrásokat találni, az erősen elhasználódott pályákat is újraburkolják és futópályát is építenek köré. Ezt azonban csak pályázati pénzből tudják megvalósítani.

Dr. Lenner Tibor - igazgató, Bolyai iskola
"Az udvar felújítása két hónap alatt megtörténik, tehát április végére befejeződik. Amire jó idő lesz, a gyerekek birtokukba vehetik a pályát."

A két éven tartó uniós projekt hivatalos zárása augusztusban lesz. A tervek szerint azonban a tanévzáró ünnepélyt már a megújult udvaron tartják a Bolyai-iskolában.