Hírek

Másodszor szervezték meg a Nagy Szombathelyi Kvízpartyt

2024. július 01., 11:07

Másodszor szervezték meg a Nagy Szombathelyi Kvízpartyt a Történelmi Témaparkban csütörtökön este. 39 csapat mérkőzött meg egymással a jó hangulatú szellemi vetélkedőn.

Másodszor szervezték meg a Nagy Szombathelyi Kvízpartyt

Már jóval a kezdés előtt gyülekeztek a csapatok a Történelmi Témaparkban. Mindenki igyekezett a legjobb tudását hozni. Ezúttal 39 baráti, munkahelyi társaság mérkőzött meg.

Feiszt György
"Nekem elhitték, hogy tudok valamit Szombathelyről, ezért edzőtáborban nem voltunk."

Farkas Csaba
"Azért vagyunk most is itt, mert fantasztikus volt a hangulat, a csapat nem változott. Mire számítotok? Tavaly 8.-ak lettünk, szeretnénk ezt az eredményt hozni, de javítani szeretnénk, ha lehetne."

"A javításnál csak a jó válasznál legyen pipa."

Az utóbbi egy-két évben óriási népszerűségre tett szert a kocsmakvíz, Szombathelyen és a megye több pontján is heti rendszerességgel játsszák. Ez adta a Nagy Szombathelyi Kvízparty ötletét is, amit tavaly szervezett meg először a Savaria Turizmus Nonprofit Zrt. az Érezd Szombathelyt! nyári programsorozat keretében, óriási sikerrel. Egyértelmű volt, hogy lesz folytatás.

Meskó Krisztián - játékmester
"Szeretnek játszani az emberek, ez értelmes, közösségkovácsoló szórakozás, és még tanulsz is belőle. Erre szüksége lehet mindenkinek, örülök, hogy így megy."

A Quizard rendszerében megszokott játéktípusok szerepeltek a vetélkedőn, Szombathellyel kapcsolatos kérdésekre kellett jól felelni. Városi legendákra, történelmi tényekre vonatkozó kérdések adtak gondolkodnivalót, volt számkeresés, feleletválasztós feladvány, zsákbamacska, és tippelni is kellett. A csapatok javították ki egymás feladatlapjait. A jó hangulatú szellemi vetélkedőn végül az Amber Road nevű csapat szerezte meg a győzelmet