Hírek

Második alkalommal rendeztek diáksport napot

2024. június 04., 19:38

Második alkalommal rendeztek diáksport napot általános és középiskolás fiatalok számára a Sportligetben. A városi diákönkormányzat rendezvényén ezúttal is futóversenyben, kispályás labdarúgásban és streetballban mérték össze tudásukat a csapatok. A szervezők keresik a lehetőségét, hogy még több diákot vonjanak be a helyi sportéletbe.

Második alkalommal rendeztek diáksport napot

Újra a diákoké volt a Sportliget, a Városi Diákönkormányzat idén is megszervezte számukra a sportnapot. A szervezők az egészséges életmódra, a mozgás, sport örömére és az iskolák közötti versengés élményére helyezte a fókuszt ezúttal is. Az előző évhez képest több diák csatlakozott a sportnaphoz, a csapatok több sportágban is megmérkőzhettek.

Porpáczy Marcell - diák-alpolgármester/szervező

Ez a második VDÖK sportnap, a diákönkormányzattal nagyon lelkesek voltunk, hogy meg tudtuk szervezni végre ezt a programot. Volt kosárlabda, kispályás foci, futás, váltófutással készültünk a diákoknak.

Valamennyi találkozón szakképzett játékvezetők működtek közre. Nagy csata zajlott a salakos focipályán és a rekortán borítású streetball pályán is. Sokszor az utolsó pillanatokban dőlt, ki lesz a győztes. A legeredményesebb csapatokat éremmel és oklevéllel jutalmazták, az elismeréseket a diákpolgármestertől valamint alpolgármesterektől vehettek át a nyertesek. A sikerre való tekintettel az év második felében is terveznek sportnapot.

Porpáczy Marcell - diák-alpolgármester/szervező

Szerintem nagyon jól sikerült, mert rengetegen jöttek el. Az általános iskolásokat kicsit jobban fel kell karolni és ezt is akarjuk a jövőben megcsinálni. De tényleg nagyon sokan voltak, nagyon örülünk, hogy eljöttek.

A visszajelzések alapján a szervezők újabb sportágakkal bővítenék a verseny palettáját, és a jövőben igyekeznek még több általános iskolát bevonni a sportos kezdeményezésbe.