Karácsony közeledtével egyre többen látogatnak ki a Fő téri adventi vásárba, hogy itt töltődjenek fel a stresszes ünnepi készülődés közben. Az ide érkezőket idén 50 kereskedő és vendéglátós várja. A vásár minden évben kínál újdonságokat: ebben az évben halas különlegességeket lehet kóstolni.
Tóth Péter
Az egyik legkelendőbb ételünk szerintem ez a panírozott rántott harcsafalatok. Ez egy sóoldatban van áztatva, és pankó morzsával van panírozva.
A szervezők nem csak arra törekednek, hogy változatos programokkal, és minél szebb kivilágítással, díszekkel várják a vásárba látogatókat, nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy az emberek gasztronómiai élményekkel gazdagodjanak. Nem a halas pult az egyetlen újdonság idén.
Táncsics Péter - kereskedelmi vezető
Van még egy olyan árusunk, aki kicsit ilyen kemencés ételekkel készül, de van a tavalyi, tavalyelőtti év sikere a lángos, de rengeteg különlegesség van. Van egy sajtkuckó nagyon különleges sajtokkal, azokat érdemes mindenképpen megpróbálni és megkóstolni.
Lehet kóstolni díjnyertes szaloncukrokat: a robbanócukros a gyerekek, a szilvás-fahéjas a felnőttek kedvence, de ezeken kívül is számtalan ízkombinációból lehet válogatni. Az adventi vásárban még mindig sokan keresik a meleg italokat, ezek között is találhatók egyedi ízesítésűek. Az egyik standnál szamovárból engedhetjük a meggyteát, amelynek összetevői között nemcsak szárított gyümölcs van, meggylé és különböző karácsonyi fűszerek varázsolják ünnepivé a forró italt.