Hírek

Közel ezer amatőr játékos és csapatvezető részvételével zajlott a kispályás labdarúgó bajnokság

2024. július 03., 08:45

Közel ezer amatőr játékos és csapatvezető részvételével zajlott a 2023/2024-es városi kispályás labdarúgó bajnokság. Az idény végeztével megtartotta hagyományos évzáró éremátadó ünnepségét a Szombathelyi Szabadisősport Szövetség, ahol a három korcsoportban 16 csapat vehette át a jól megérdemelt jutalmat.

Közel ezer amatőr játékos és csapatvezető részvételével zajlott a kispályás labdarúgó bajnokság

Idén is bővelkedett izgalmakban a városi kispályás labdarúgó bajnokság, amely hosszú évtizedek óta meghatározó szerepet tölt be Szombathely sportéletében. A 2023/2024-as szezont a városi szabadidősport szövetség évzáróján megtartott éremátadón összegezték a szervezők.

Vargyas Miklós - versenyigazgató, Szombathelyi Szabadidősport Szövetség
- Tavaly szeptember 4-én elkezdtük a kispályás városi bajnokságot, 57 férfi csapatta, három korosztályban: ugye a fiatalok, a 40 feletti öregfiúk és a 47 feletti szeniorok illetve nyolc női csapattal kezdtük meg a bajnokságot. Ősz-tavasz rendszer van, tehát november elejéig mentek a küzdelmek illetve március 25-től egészen június 13-ig tudtuk tartani az előre megígért tervezetet. Tizenharmadikán az Eb miatt is abbahagytuk mindenképpen a bajnokságot, hogy sikeresen hál isten minden komoly probléma nélkül megoldottuk.

A női mezőny képviselői már korábban átvehették az érmeket, így az évzárón a férfi csapatok eredményeit hirdették ki. A felnőtt, az öregfiúk és szenior korosztályban összesen 18 gárda képviselői kaptak elismerő oklevelet, érmet és serleget. Egyéni elismerések is gazdára találtak: idén a legeredményesebb gólszerzők különdíjat kaptak.

Táncsics András - elnök, Szombathelyi Szabadidősport Szövetség
- Ez egy rendkívüli éremátadó, mert azon kívül, hogy vannak díjazottak, csapatvezetők, plusz gólkirályok, Én személy szerint hívtam meg a csapatvezetőket erre a rendezvényre, aki évtizedek óta sokat tesznek nemcsak a saját csapatukért, hanem az egész kispályás labdarúgásért. S Én úgy gondoltam, hogy együtt töltsük az időt most el, hiszen nemcsak egy díjátadó lesz, hanem lesz egy vacsora is mellette.

A díjátadón elhangzott, hogy a szervezők már elkezdték összeállítani a következő szezon versenykiírását, amit július közepéig minden érintett csapathoz eljuttatnak. Várják az új együttesek jelentkezését is. A tervek szerint már augusztusban elstartolhat az új idény. A szövetség szeretné az idén debütált kupamérkőzések fordulóit bővíteni, a lebonyolítási rendszert gördülékenyebbé tenni.