Hírek

Közel 730 gyerek veszi igénybe a nyári óvodai ellátást Szombathelyen

2024. június 29., 14:35

Közel 730 gyerek veszi igénybe a nyári óvodai ellátást Szombathelyen. Az ügyeleti időszak alatt az intézmények forgó rendszerben működnek, közülük kilenc mindig nyitva áll és fogadja a kicsiket.

Közel 730 gyerek veszi igénybe a nyári óvodai ellátást Szombathelyen

Önfeledten játszanak a gyerekek az Aréna Óvoda udvarán, ahol rengeteg lehetőség van a kikapcsolódásra. Lehet csúszdázni, hintázni, focizni, vagy akár kézműveskedni is. 7:32 Ez a három kislány katicabogarat talált homokozás közben.

Visszafordul, azt hiszem...

Az Aréna ovi egészen július 21-ig nyitva áll, ugyanolyan napirendet tartanak, mint a szünet előtt, de a gyerekek sokkal több időt töltenek a szabadban. Esőben és kánikulában a csoportszobákban játszanak. Jelenleg 140-en töltik itt a nyári szünetet, ebből 20-an más óvodákba járó gyerekek.

Szabó Babett Katalin - óvodavezető, Szombathelyi Aréna Óvoda
“Május végén már elkezdtük a felmérést, nyilván ez folyamatosan változik. Ilyenkor, amikor mi zárunk később, akkor több gyermek érkezik az óvodánkba, illetve marad itt, akik előbb zárnak, ott kevesebb óvodás van a csoportban. Azt látjuk, hogy egyre több gyerek van itt nyáron az ügyeletben, szerintem nagyon jól érzik magukat.”

A Kulturális Oktatási és Civil Bizottság már februárban döntött arról, hogyan alakul az óvodák nyári nyitva tartási rendje, így a szülők idejében tervezni tudtak a nyári időszakra.

Vinczéné Menyhárt Mária - osztályvezető, Egészségügyi Közszolgálati Osztály
“Az óvodák forgó rendszerben vannak nyitva, az ügyeleti időszak alatt, adott időszakban mindig 9 darab óvoda várja a gyerekeket. Az egész iskolai oktatási szünet ideje alatt ügyeleti rendszerben működnek az óvodák azzal, hogy augusztus 20-a után már valamennyi óvoda nyitva van, viszonylag magas a részvételi arány, ezen a héten például 727 gyermek vette igénybe az óvodai ellátást, a nagyságrendileg 2100 gyermekből, aki beíratott.”

Ha valaki ügyeletet szeretne kérni gyermeke számára, egész nyáron megteheti. Az óvodák ügyeleti beosztása megtalálható a szombathely.hu oldalon.