Hírek

Jótékonysági főzőversenyt rendeztek hétvégén Szombathelyen a huszárlaktanya udvarán

2015. június 15., 16:09

A rendezvény célja az volt, hogy adományokat gyűjtsenek az Őrvidék SC csörgőlabda szakosztályának támogatására.  

Jótékonysági főzőversenyt rendeztek hétvégén Szombathelyen a huszárlaktanya udvarán

Pattogó tűz, rotyogó bográcsos ételek - ínycsiklandozó illatok lengték körül a Huszárlaktanya udvarát szombat délután. Az Őrvidék Ház által szervezett főzőversenyt a jótékonyság jegyében hívták életre.

Farkas Csaba – igazgató, Őrvidék Ház
„Azért jótékonysági, mert szeretnénk, hogy a Szombathelyen működő, látásfogyatékkal élő csörgőlabda csapatának egy kapupárt vásárolni, ami közel 800 ezer forintba kerül és gyakorlatilag az ételek eladásával, tombolákkal szeretnénk nekik ebben segíteni. Valamint el kell, hogy mondjam, ezt a jótékonysági pikniket szeretnénk rendszeressé tenni, tehát mondhatjuk, hogy ez hagyományteremtő jellegű.”

A csörgőlabda a láttássérültek sportja, a speciális olimpia programjában is szerepel. Az Őrvidék SC csörgőlabda szakosztálya idén májusban alakult meg.

Kocsis Tamás – játékos, Őrvidék SC
„3 ember van egy csapatban, ugyanígy az ellenfélnél is. Mindenkinek be van kötve a szeme, ha lát, ha nem lát, kötelező a sötét szemüveg és az a lényege a dolognak, hogy gurítsuk a labdát. ...”

A rendezvény fővédnöke Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője volt, aki a zsűrizésből is kivette a részét. A jótékonysági főzőversenyen családok, baráti társaságok, civil szervezetek ragadtak fakanalat.

„Csőtésztával... gomba is van bent természetesen.”

Mátyás király Fekete Serege szarvasragut készített. Az egyesület egyidős a Savaria karnevállal, számos rendezvényen képviseltetik magukat.

Kovács Lajos – vezető, Hunyadi Mátyás Fekete Sereg Hagyományőrző Csoport
„Természetesen az első felkérésre igent mondtunk. A valós létszámunk ennél jóval nagyobb, mi most csak itt jelképesen képviseljük magunkat, de a tagságunk 40-50 fő között mozog, ahogy a helyzet kívánja.”

„Ez egy sima kenyértésztából készül, liszt, kovász és víz hozzáadásával, aztán mindenki saját ízlése szerint készíti.”

A büki csapat langallót sütött.

Tóth Tamás – intézményvezető, Büki Művelődési és Sportközpont Könyvtár
„Bemutatunk valamit Bükből, a büki gasztronómiából, receptekből és mivel 750 éves a település, ezért úgy gondoltuk, hogy valami hagyományosabb ízt hozunk.”

A főzőversenyen több mint 200 ezer forint gyűlt össze a csörgőlabda szakosztály támogatására.