Zamatos gyümölcs kínálat tárul elénk a Vásárcsarnokba lépve. A sárgabarackot már befőzésre is lehet vásárolni, és a szilva is édes. A dinnyének szintén elérkezett a szezonja, de vannak olyanok, akik még várnak a beszerzéssel, hogy minél édesebbet tudjanak hazavinni.
Kovács Zsolt
“-Mi nagyon szeretjük a dinnyét, és még idén nem volt rá lehetőség, még picit várunk, és akkor...az édesebbet szeretjük.
-Hogyan választják ki a dinnyét?
-Hát megütögetjük és ha ilyen hupogó hangja van, akkor mondják, hogy akkor egy kicsit édes és jó, kemény.”
A nagy melegben a vásárlók lehűtve fogyasztják, de Horváth Emil árus egy frissítő nyári ital receptjét is megosztotta velünk.
Horváth Emil - árus
“Mikor bent van a hűtőben, utána ki van véve, szeletelve, szép pici kockákra össze van kockázva, már bent van a jég is azokban a mintákban, jégkockát beletesz, esetleg még azt is meg lehet csinálni, megmondom őszintén, hogy csinál egy kis gyömbéres italt, és a gyömbért besűrűsíti, egy picit beletesz, és lehűsíti a szervezetet teljesen.”
Az időjárás kedvezett a termelőknek, édes idén a dinnye. A szezon a meleg miatt viszont előreláthatólag rövid lesz.
Horváth Emil - árus
“Most hála isten igen jó idők voltak. Eső is volt, minden. Most csak cukrosodni kell neki, most meg igen is cukrosodik, és a félő az, én őszintén megmondom, hogy nagyon hamar le fog menni, mert ha jövő héten is, hogyha tényleg 35 fokok lesznek, akkor hamar megérnek a dinnyék.”
A vásárcsarnokban a görögdinnye kilója 500, a sárgáé pedig 700 forint körül mozog. A legtöbb helyen már magyar dinnyét árulnak.