Hírek

Irodájában fogadta Nemény András a Dobó SE párizsi olimpián megfordult atlétáit

2024. augusztus 21., 09:16

Irodájában fogadta Nemény András a Dobó SE párizsi olimpián megfordult atlétáit szerdán délután. A polgármester köszöntötte Halász Bence ezüstérmes kalapácsvetőt, Varga Donátot, Rába Dánielt és Gyurátz Rékát, valamit edzőiket. Nemény András megígérte, hogy a város továbbra is támogatja az egyesületet, illetve a karneválon és a Szent Márton-gálán is megünneplik Bence kimagasló teljesítményét.

Irodájában fogadta Nemény András a Dobó SE párizsi olimpián megfordult atlétáit

Az egész város büszke a dobókra, Halász Bence sikere nagy boldogság mindannyiunknak - fogalmazott a polgármester, aki támogatásáról biztosította a sportolókat és a szakmai hátteret adó Dobó SE vezetőit, edzőit.

Nemény András - polgármester
"Nagyon boldogok vagyunk, eleve reméltem és úgy számoltam, hogy meglehet az ezüst. Bence még fiatal versenyző, és a többiek is, van még hová tovább fejlődni, lehet még több célt kitűzni. Nekünk ennél nem kell több, ez az ezüst aranyérem volt a mi számunkra, legalábbis én így éltem meg."

"Hatalmas élmény volt."

Az olimpikonok beszámoltak párizsi tapasztalataikról. Varga Donátot megdöbbentette, hogy már a délelőtti selejtezőt is szinte telt házas stadionban vívták, és büszke rá, hogy nagy nevekkel, köztük NBA-sztárokkal is találkozhatott az olimpiai faluban. Rába Dániel úgy fogalmazott, nagy teher volt számára az olimpia, de egyben óriási élmény is. Gyurátz Réka kicsit csalódott, nagyobbat szeretett volna dobni, de örül, hogy kijutott Párizsba. Halász Bence érte el a legfényesebb sikert, 79 méter 97 centis dobásával ezüstérmet szerzett. Arról mesélt, hogy nem volt számára demoralizáló a későbbi bajnok kanadai Katzberg első körös hatalmas dobása, a mezőnyből egyedül ő nem ingott meg emiatt, és nagyon büszke az ezüstéremre.

Halász Bence - olimpiai ezüstérmes kalapácsvető
"Még mindig nagyon kedves emlék, és idővel csak még kedvesebb lesz. Elértem, amit szerettem volna. Kemény döntő volt, és nagyon kemény év."

A világklasszis atléta sikere már a hetedik szombathelyi olimpiai érem a sorban: 545 gramm színtiszta ezüst, rajta Niké, a győzelem istennője, az Olümposz és az Eiffel-torony látható - utóbbinak egy darabját is bedolgozták a medálba.

Németh Zsolt - edző, Dobó SE
"Nagyon örülök az ott nyújtott teljesítménynek. Bence ezüstérme minden várakozásunknak megfelel, ezért küzdött 3, illetve 14 éven keresztül. A másik három versenyzőnél az volt a cél, hogy kijussanak."

A polgármester emléklapot adott át a versenyzőknek és edzőiknek. Bencét megünneplik a karneválon is és kitüntetést kap a novemberi Szent Márton-gálán. A 27 éves kalapácsvetőre sok nagy siker várhat még. Már a hazaérkezés másnapján edzésbe állt. Egy Gyémánt Liga forduló és a magyar csapatbajnokság van hátra számára az idei szezonból, aztán pihenés következik.