Hírek

Irány Párizs címmel tartott sajtótájékoztatót a Szombathelyi Dobó SE

2024. július 20., 22:09

Irány Párizs címmel tartott sajtótájékoztatót a párizsi nyári olimpia jegyében a Szombathelyi Dobó SE. A közelgő ötkarikás játékokra készülő nehézatléták a hátralévő időt a tatai edzőtáborban töltik. A szombathelyi egyesület ezúttal hét fővel indul útnak, a klub 1984 óta minden olimpiára adott sportolót a magyar csapatnak.

Irány Párizs címmel tartott sajtótájékoztatót a Szombathelyi Dobó SE

Július 26-án megkezdődik a 33. nyári olimpia, amelynek az újkori ötkarikás játékok történelme során harmadszor ad otthont a francia főváros. Stílszerűen Irány Párizs címmel tartott sajtótájékoztatót a Szombathelyi Dobó SE a dobócentrum munkacsarnokában. Népes különítménnyel utazik a vasi egyesület, amely négy sportoló mellett két edzőt és egy masszőrt is ad a magyar csapatnak. Gyurátz Réka, Halász Bence, Rába Dániel és Varga Donát folytatja a szombathelyi egyesület 1984 óta tartó sorozatát: 40 éve folyamatosan részt vesznek a vasi nehézatléták az ötkarikás játékokon. Nemény András polgármester örömét és elismerését fejezte ki a sajtótájékoztatón, és ígéretet tett arra, hogy a város mindig segíteni fogja a Dobó SE versenyzőit. Bizakodva várják a sportolók az ötkarikás játékokat, akad köztük éremesélyes kalapácsvető is.

Németh Zsolt - vezetőedző, Szombathelyi Dobó SE
- Azt ki kell mondanunk, hogy Bence olimpiai éremesélyes, de többen is vannak így a mezőnyből. Öten-hatan is pályáznak ezekre az érmekre. Úgy gondolom, hogy a felkészülés utolsó szakaszát jól tudjuk teljesíteni - Bence sérülésmentesen tud edzeni - akkor mindenféleképpen egy komoly aspiránsa lesz ezeknek az érmeknek. Azt szeretném a másik két fiúnál, hogy jobban teljesítsenek, nagyobbat dobjanak, helyezésben is előre lépjenek a tavalyi budapesti világbajnoksághoz képest. 

Rába Dániel és Varga Donát első olimpiájára készül, míg Halász Bence Tokióban 14. helyen végzett. A világbajnoki bronzérmes kalapácsvető már tavaly teljesítette az olimpiai szintet és idén a Gyulay Memorialon is kiváló eredménnyel rukkolt ki.

Halász Bence - kalapácsvető, Szombathelyi Dobó SE
- Nagyon sok munkát végeztem el idén, Én bízom ebben, hogy ezt ki tudom pihenni, akkor itt egy nagyon szép eredmény összejöhet majd. 

Gyurátz Réka számára sem lesz ismeretlen az ötkarikás játékok hangulata és a második olimpiáján szeretne meglepetéssel szolgálni.

Gyurátz Réka - kalapácsvető, Szombathelyi Dobó SE
- Amit már hosszú évek óta szeretnék megcsinálni, hogy egy világversenyen úgy jöjjek le az atlétika pályáról, hogy elégedett vagyok a saját teljesítményemmel és azt gondolom, hogy mindent megtettem. Úgyhogy ez mostanra is nagy célom, úgyhogy ez a fő cél.

A nehézatléták a tatai edzőtáborban folytatják a felkészülést. Július 31-én még egy Szombathelyen vezényelt edzést követően indulnak Párizsba. A férfi kalapácsvetés selejtezőjét augusztus 2-án rendezik, míg a hölgyek augusztus 4-én lépnek először dobókörbe.