Hírek

Innovációs vetélkedő

2010. április 09., 16:01

Ki találta fel a rubik kockát, a szódavizet és hogyan lehet szabadalmaztatni egy feltaláló termékét? Többek között ilyen témákról esett szó az INNO-Tér elnevezésű innovációs vetélkedőn csütörtökön, ahol Vas megyei középiskolások vettek részt. A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényének célja az innováció népszerűsítése és a tudás fontosságának hangsúlyozása.

Innovációs vetélkedő


Különböző kellékekből kellett kabalát készíteniük a versenyzőknek. A kreatív feladatok mellett egy találmányokról szóló filmet is levetítettek számukra a szervezők, azt követően pedig teszten mérték le ismereteiket, például tudják-e, ki találta fel a rubik kockát vagy a golyóstollat. A verseny célja az innovációval kapcsolatos dolgok megismertetése a középiskolásokkal. Balázs például a Gépipariba jár, csapattársaival sokat készült a versenyre.

Dudok Balázs - versenyző
"Mindenki használhassa ezeket az új találmányokat, cél az, hogy megfelelően, jogdíj nélkül a legtöbb találmány használata és az ehhez való út, hogy hogyan lehet szabadalmat levédetni, ha valaki feltalál valamit."

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara több társszervezettel közösen rendezte meg a versenyt az innováció népszerűsítése érdekében. Kovács Vince szerint a fiatalok ebben a korban a legfogékonyabbak az újdonságok megismerésére.

A kamara a programmal a fiatalokat szeretné ösztönözni a technikai, technológiai fejlesztések megismerésére és megvalósítására.

Kovács Vince - elnök, Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
"Az innováció kulcsfogalma a tudás a technikai előbbrejutás érdekében lehet hasznosítani. A magyar gazdaságnak a jelenlegi helyzetét nézzük, az egyik kitörési pont az innováció."

Az innovációs vetélkedő első három helyezett csapata eredményes szereplésükért pénzjutalmat, oklevelet és serleget kapott.