Hírek

Így készül a Szent Márton kifli

2016. szeptember 23., 17:34

Teljes kiőrlésű gabona, tönkölyös-mézes liszt, élesztő, só, sertészsír és pirított napraforgómag - ezekből a természetes alapanyagokból áll össze a Szent Márton kifli, aminek elkészítését a polgármester és a sajtó munkatársai is nyomon követhették.

Így készül a Szent Márton kifli

Benépesült az Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola tanműhelye a déli órákban, de most kivételesen nem diákokkal, hanem vendégekkel. Figyelemmel kísérhettük a Szent Márton kifli nyersanyagainak előkészítését, a tésztadagasztást, a massza és a napraforgómag összekeverését, a pékáru alakítási műveleteit, a kelesztést, valamint a sütést. Természetesen nem maradhatott el a termék kóstolása sem.

Puskás Tivadar - polgármester
"A Szent Márton kifli lényege, az, hogy igazán úgy lehet fogyasztani, hogy meg kell előtte osztani a másikkal. A formája, íze specialitás, szombathelyi specialitás. A Szent Márton kifli az, amely a későbbiekben is, a Szent Márton év elmúltával is Szombathelyen gyártásra kerül."

A kifli kereskedelmi forgalmazásával adománygyűjtés is indul. Minden bolti forgalomban megvásárolt Szent Márton kilfi árából 3 Ft valamelyik rászoruló szombathelyi gyerek étkeztetését segíti majd. A kifli a tanműhely melletti boltban szeptember eleje óta már kapható.