Hírek

Ifjúsági centrum a Derkovitson

2010. március 04., 11:00
Ifjúsági centrumot hoztak létre a Derkovits-lakótelepen. A kicsiket környezeti nevelési, a nagyobbakat szabadidős programok várják. A Csicsergő Bölcsődében alakították ki a központot. Ez egyben a Borostyán Környzetvédelmi Oktatóközpont székhelye is.
Ifjúsági centrum a Derkovitson

Játékosan tanulhatnak és szerezhetnek ismereteket a gyerekek az új központban, kicsit másként, mint az iskolában. A közösségi térnek a kialakítása, berendezése, a dekoráció, és még a falfestmények is azt a célt szolgálják, hogy a gyerekek minél többet megtudjanak környezetükről: állatokról, növényekről.

Molnár Martina
"Sokkal másabb így, sokkal élethűbb, mintha könyvekből néznénk."

Fördös Krisztián
"A mikroszkóp alatt moszatokat láthattunk és azt a könyvben meg is kereshettük, hogy milyen fajta volt."

De nemcsak a bölcsődések, óvodások, iskolások környezeti nevelésében nyújt segítséget az új központ. A nagyobbak délutánonként klubfoglalkozásokon vehetnek részt. Készíthetnek kézműves tárgyakat, de lehet csocsózni is. De segítséget nyújtanak a középiskolásoknak a pályaválasztásban és kaphatnak a diákok jogi tanácsokat is.

Kővári Kata szerint régóta igény volt arra a Derkovits-lakótelepen, hogy az itt élő fiataloknak kialakítsanak egy közösségi teret. Így nem az utcán töltik a szabadidejüket.

Kővári Kata, elnök - Borostyán Környezetvédelmi Oktatóközpont
"Az a cél, hogy a gyerekek ide bejöjjenek és megtalálják azokat a tevékenységeket, amik az ő érdeklődésüknek megfelelő. Azt tudom, hogy volt probléma és szerintem most is van. Az elsődleges célunk, hogy bejöjjenek és hasznosan töltsék el a szabadidejüket."

Az új ifjúsági centrum kialakítására mintegy 5 millió forintot nyert a Borostyán Környezetvédelmi Oktatóközpont és ugyanekkora összegű eszközbeszerzés is folyamatban van. Hamarosan pedig az oktatóközpontnak helyt adó Csicsergő Bölcsőde is megújul. Sikeres önkormányzati pályázatnak köszönhetően 61 millió forintot fordíthatnak az intézmény felújítására.