Hírek

Idén is megszervezte nagy sikerű nyári táborát a Haladás kézilabda szakosztálya

2024. augusztus 21., 09:14

Idén is megszervezte nagy sikerű nyári táborát a Haladás kézilabda szakosztálya. Délelőtt edzéseken gyakorolták a figurákat, délutánonként pedig szabadidős programokon vettek részt a tehetséges fiatalok.

Idén is megszervezte nagy sikerű nyári táborát a Haladás kézilabda szakosztálya

A legtöbb egyesülettel ellentétben nem a nyár első két hónapjában, hanem már hosszú évek óta augusztusban szervezi meg hagyományos nyári táborát a Haladás VSE kézilabda szakosztálya. A vakációs programon nagy kedvvel vesznek részt a klub kötelékébe tartozó gyerek. Idén sem volt ez másként, valamennyi korosztály képviselte magát a programon.

Kertész Helga - szakosztályvezető, Haladás VSE
- A Haladás kézilabda táborában vagyunk, minden évben megszervezzük és a szakosztályunkban kézilabdázó gyerekek vannak itt. Elég nagy a repertoár, tehát vannak az egész piciktől és már a mondhatni a nagyobbakig is. Úgyhogy ez most már a tábor zárásának az utolsó pillanatai, most már játszunk, úgy hogy egy jó kis hetet tudhatunk magunk mögött.

A felkészülésre való hangolódásban is segít a nyári tábor, ahol a sportág-specifikus edzések mellett a kikapcsolódásra és a feltöltődésre is jutott idő. Az egymás elleni játék aratta a legnagyobb sikert: mindenki megmutathatta tudásának legjavát.

Kertész Helga - szakosztályvezető, Haladás VSE
- A korábbi évekhez hasonlóan délelőtt edzünk, az azt jelenti, hogy labdás ügyesség fejlesztés, koordináció-fejlesztés - nyilván különböző csoportokban tudásszint alapján - délután meg mindig van valami olyan program, ami már a kikapcsolódásról szól. Ezen a héten voltunk bowlingozni, voltunk strandolni kétszer, ma lesz a mozi ez mindig a táborzárás, egy mozival zárunk. Úgyhogy egy igazán tartalmas hetet tudhatunk magunk mögött.

A tábor zárását követően valamennyi korosztály számára megkezdődött a felkészülési időszak. Az idősebbek már edzőmérkőzéseket is játszanak az következő napokban, míg a legkisebbek számára hamarosan elrajtol a torna rendszerű kézilabda-bajnokság.