Hírek

Idén is megrendezte hagyományos nyári táborát a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

2024. augusztus 21., 09:06

Idén is megrendezte hagyományos nyári táborát a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Vaskeresztesen. 32 gyerek vett részt az ötnapos turnusban - bentlakásos, illetve napközis formában. A középpontban természetesen a horgászat állt, de ismeretterjesztő előadásokra, versenyekre, strandolásra is jutott idő.

Idén is megrendezte hagyományos nyári táborát a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

A vaskeresztesi horgászturisztikai központban alakították ki a tábor bázisát ebben az évben is. Hétfőn vette kezdetét az ötnapos turnus, amelyben 32 gyerek vett részt - 26-an a bentlakásos, hatan a napközis formát választották. A tábor töretlen népszerűségnek örvend, ezúttal is színes programot állítottak össze a szervezők. Minden napot reggeli tornával indítottak, és több versenyre is lehetőség nyílt.

Kádi Attila - táborvezető
"Volt csapatversenyben is több szám, amiben megküzdhettek, összesorsoltuk a gyerekeket háromfős csapatok vannak. Volt a gumicsizmahajító-versenytől a célbadobásig mindenféle, tesztlapot töltöttek ki, és tegnap csapatversenyük volt, ahol hárman horgásztak, és annak az eredménye is bele fog számítani."
 
A középpontban természetesen a horgászat állt, ottjártunkkor éppen egyéni verseny zajlott az Alpesi-tavon. (7:34) Jól evett a hal, sorra jöttek a szebbnél szebb kapások, főleg pontyok kerültek a szákba.

Máté Zalán
"Egyelőre nagyon jól megy, mindennap sikerült 15-20 darab pontyot fognom, meg keszeg, kárász jön. Milyen módszerrel pecázol? Feeder, abból is a method feeder."

Az ízesített csalik nyerték el leginkább a halak tetszését, ennek az 5 kiló 30 dekás amurnak a fárasztása hosszú percekig eltartott. Daninak meg is hozta a győzelmet, 15 kg-os összteljesítménnyel végzett az élen.

Soós Dániel
"Nagyon szeretem a horgászatot, 12 éve horgászom, már régóta ide járok, 2018-ban jöttem először, megkedveltem az itteni társaságot, és a barátok húznak vissza. Az imént fogtál egy szép amurt? Hogy sikerült? Jól, a fárasztása élvezetes volt, a hal megdöbbentő mérete pedig még inkább elkápráztató."  

A táborozók között kezdők is akadtak, akik először fogtak a kezükbe pecabotot, nekik a táborfelügyelők segítettek például horgot kötni, bedobni, fárasztani. A legifjabb horgász 8 éves volt. A gyakorlat mellett az elméleti ismeretek átadása is fontos cél.

Kádi Attila - táborvezető
"Mesterházy József halgazdálkodási csoportvezető tartott előadást a Pinka élővilágáról, a patakról, horgászati-halászati szabályokat is tanultak a gyerekek, horogkötéseket, horgászmódszereket próbálunk nekik mutatni, volt bemutató horgászat, Németh Tamás tartott egy rakós botos bemutatót, a gyerekek ki is próbálhatták."

Horgászvizsgát tehetett, aki akart, de jutott idő strandolásra és egyik este tábortüzet is gyújtottak. A horgásztábor idén is a MOHOSZ támogatásával valósult meg.