Hírek

Idegen nyelven az óvodában

2010. február 17., 16:00
Lezárult az első félév az óvodai nyelvoktatásban. Ahol a szülők ezt igényelték, bemutató órát tartanak, hogy láthassák, mennyit fejlődött ez idő alatt a gyerekek nyelvtudása. A Mocorgó Óvodában ma kora délután már erre készülődtek, összefoglalták mindazt, amit eddig tanultak. 
Idegen nyelven az óvodában

A bemutatkozás még az első órák tananyaga volt. Azóta a gyerekek már megtanulták, hogy kell mondaniuk angolul az állatokat, testrészeiket és a különböző mozgásokat is. Az óvónők elegédettek, gyorsan haladnak a tananyaggal, pedig csak heti egy alkalommal tartanak foglalkozásokat. Sokféle eszközt használnak, de az órák alapját a munkafüzet adja.

Németh Zoltánné - óvodapedagógus, Mocorgó Óvoda
"Már egy munkafüzettel végeztünk, most kezdtük el a másodikat. Igazából ezzel kell végeznünk az év végéig és a következő félévben, mikor már haladó csoportosok lesznek, akkor szintén két munkafüzet lesz, amit végig fogunk venni. Ehhez van zenés anyagunk is, úgyhogy nagyon változatosak ezek a foglakozások."

Az énekeket nemcsak az órákon, hanem a délutáni alvásnál is hallgatják a gyerekek, így könnyebben rögzülnek az idegen szavak. A Mocorgó oviban hat csoporttal folyik az oktatás, három angol és három német óra van egy héten.

Tóth Csabáné - intézményvezető, Mocorgó Óvoda
"A szülők nagyon elégedettek, várják, sőt azt is elmondhatom, hogy nálunk is vannak olyan szülők, akik gyerekeik életkora nem a fenntartó által megadott, és igényelték térítés ellenében a plusz foglalkozást."

A tervek szerint jövőre is folytatódnak az órák, akkor már haladó csoportban tanulhatják a nyelveket. A tanév elején felmérik az igényeket, ennek megfelelően indulnak majd a kezdő csoportok. Az ökormányzat idén 15 millió forintot fordít a kicsik nyelvtanulására, és a következő években is támogatja a tanfolyamokat.